Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Enerji geçişi Down Under – Almanya-Avustralya işbirliği

Hasan

New member
18 Eylül 2019 Çarşamba günü, Alman ve Avustralyalı araştırmacılar, Avustralya enerji sistemini yenilenebilir enerjilere dönüştürmeye yönelik senaryolarını ve Melbourne’da yeşil hidrojen ihraç etme olasılıklarını yayınlayacaklar. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nden (DLR) bilim adamları, Avustralya enerji sisteminin dönüştürülmesine yönelik çeşitli senaryoları incelemek için REMix enerji sistemi modelini kullandılar.


Enerji geçişini birlikte çalışın



İki ülke, birbirini tamamlayan iki fırsat: bol rüzgar ve güneş kaynağına sahip Avustralya ve enerji geçiş teknolojilerinde lider bir üretici ve teknolojik yenilikçi olarak Almanya. Enerji geçişi için bir Avustralya-Alman platformunda (Avustralya-Alman Geçiş Merkezi) işbirliği olanaklarını kullanmak için ideal bir başlangıç noktası. Platform iki Avustralya ve üç Alman kurumu tarafından yönetilmekte ve her iki ülkeden toplam sekiz bilimsel ortak tarafından desteklenmektedir.

Ortak START projesi, Almanya ve Avustralya’da emisyonsuz bir enerji sisteminin oluşturulabilmesi için mevcut enerji sisteminin nasıl değişmesi gerektiğini analiz etmeye ve anlamaya odaklandı. Her iki ülkenin yüzleşmek zorunda olduğu zorluklara, teknik olanaklara, siyasi eylem seçeneklerine ve ayrıca ekonomik fırsatlara özel bir dikkat gösterildi.

Projenin ilk bölümünde bilim insanları elektrik sektörü için tekno-ekonomik senaryolar geliştirdi. Yüksek oranlarda rüzgar ve güneş enerjisinin mevcut sisteme entegre edilmesi ve bunun ısıtma ve ulaşım sektörleriyle birleştirilmesi gibi önemli unsurlar dikkate alındı. Bir sonraki modülde, bilim adamları bu düşünceyi tüm enerji sistemine genişletti ve endüstri, binalar ve ulaşım sektörlerini dahil etti. Emisyonları azaltmak için bu sektörler için gerekli adımlar belirlenmiştir.

Projenin üçüncü bölümü, düzenleyici engellere ve yenilikçi teknolojilere yatırım için teşvikler yaratmak amacıyla eyleme yönelik siyasi seçeneklere odaklandı. Son modülde, enerji sistemlerinin dönüşüm süreçlerinin sosyal, ekonomik ve politik kontrolü bağlamında tekno-ekonomik kalkınma yolları yerleştirildi.


DLR modeli REMix



Altı farklı gelecek senaryosu için farklı yönler, dört farklı model ile incelenmiştir. CO2 azaltımının kapsamı ve hızı, elektrifikasyon ve yenilenebilir enerji ve hidrojen ihracına ilişkin varsayımlarında temel olarak farklılık gösterirler.

DLR Teknik Termodinamik Enstitüsü, REMix modeliyle 2050’de Avustralya güç kaynağı sistemi için iki senaryo inceledi. Diğer şeylerin yanı sıra “%200 yenilenebilir senaryo” da dikkate alındı.

DLR bilim adamlarının analizleri, Avustralya’da tamamen yenilenebilir bir enerji sisteminin esasen fotovoltaik ile elektrik üretimine dayalı olabileceğini gösteriyor. Rüzgar türbinlerine göre maliyet avantajınız zaman içinde artar. Yüzde 100 güneş ve rüzgar enerjisi arzının, esnek sektör bağlantısının genişletilmesi, batarya ve pompalı depolama tesislerinin yanı sıra ek elektrik hatları ve kapasite rezervleri ile elde edilebileceği sonucuna vardılar. Bu senaryoda, hiç hidrojen ihraç edilmez. Yüzde 200 yenilenebilir enerji senaryosunda, rüzgar ve güneş sistemlerini entegre etme zorluğu azalır. Esas olarak güneş enerjisi tarafından üretilen fazla elektrik, daha sonra elektroliz yoluyla hidrojene dönüştürülebilir ve iç pazarın yanı sıra ihracat için de kullanılabilir.


proje ortağı



Platform (merkez), Melbourne Üniversitesi ve Avustralya Ulusal Üniversitesi tarafından ortaklaşa yönetilmektedir. Almanya’da, Potsdam İklim Etkisi Araştırma Enstitüsü, Mercator Küresel Müşterekler ve İklim Değişikliği Araştırma Enstitüsü (MCC) gGmbH ve Münster Üniversitesi yer almaktadır. Bu beş temel ortağa ek olarak, platform sekiz araştırma ortağı tarafından desteklenmektedir: Avustralya’da beş ve DLR dahil olmak üzere üç Almanya’da.
 
Üst