Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Enstitü müdürü Alin Albu-Schäffer ünlü “ERC Advanced Grant” ödülünü kazandı

Hasan

New member
Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), 28 Mart 2019’da Avrupa Komisyonu’nun en prestijli bilim projesi hibelerinden biri olan ERC Advanced Grant’i ödüllendirdi. ERC Advanced Grants, mükemmel bilimsel başarılar ve özellikle önemli ve orijinal olduğunu gösterebilen seçkin araştırmacılara verilir. Araştırma sonuçları.

M-Runners projesi, robotik, doğrusal olmayan dinamik sistemler, biyomekanik, nörobilim ve yapay zeka arasındaki arayüzde disiplinler arası araştırma yürütür. Projenin amacı, bacağa dayalı hareketin temel ilkeleri hakkında edinilen bilgileri, biyolojik robotlarla çok yönlülük ve verimlilik açısından benzer hareket özelliklerine sahip dört ayaklı ve iki ayaklı robotlar geliştirilebilecek ölçüde arttırmaktır. modeller. BERT gibi yürüyen robotlar, örneğin Mars veya Ay’daki kanyonlar, kraterler veya lav tüpleri gibi erişimi zor alanlarda gezegen keşfi için kullanılabilir. Bununla birlikte, olası uygulama alanları sağlık sektöründen yardım robotlarına ve afet bölgelerinde kullanıma kadar uzanmaktadır.

Araştırma projesinin ana hipotezi, biyolojik hareketin temel olarak ilgili vücudun biyo-mekanik rezonans özellikleri tarafından belirlendiği ve robot hareketindeki bilimsel bir atılımın esasen bu fenomenlerin anlaşılmasına ve kullanılmasına bağlı olduğudur. Vücut, yürüme ve koşma sistemin içsel periyodik hareketlerine karşılık gelecek şekilde tasarlanırsa, kontrol kolaylaşır. Sağlamlık ve enerji verimliliği bu durumda doğal sonuçlardır. Bununla birlikte, doğrusal olmayan rezonansların ve elastik rezonans robotların tanımı, analizi, tasarımı ve kontrolü için matematiksel yöntemler günümüzde büyük ölçüde eksiktir. Bu nedenle, projenin birincil hedefi, hem biyolojik hem de robotik sistemler olmak üzere elastik çok cisimli sistemlere uygulanabilecek yeni bir doğrusal olmayan titreşim teorisinin tasarımıdır.

Robotik ve Mekatronik Enstitüsü, hibeyi Prof. Dr. Ing Alin Albu-Schäffer’e vererek, sadece birkaç ay içinde ikinci kez ünlü bir ERC hibesi aldı. Dr. Ing Christian Ott, insansı yürüyen robotik üzerine yaptığı araştırma nedeniyle yalnızca Kasım 2018’de ERC Consolidator Grant’i aldı. NatDyReL projesinde Ott, kendinden elastik sürücülere dayalı yeni nesil insansı yürüyen robotların temellerini araştırıyor. Bunu yaparken, insansı robot TORO gibi tork kontrollü robotlarla DLR yürüyen robot grubunun uzun yıllara dayanan deneyiminden yararlanabilir.
 
Üst