Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

ERC, İşçi Partisi'ne 45 günlük kıdem tazminatını geri alma çağrısında bulundu

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
1 Ağustos 2024 Perşembe, 13:49.







Yorum









olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak













  • Bağlantıyı kopyala







  • Naber







  • Facebook







  • X (eski adıyla Twitter)







  • LinkedIn







  • Telgraf







  • İş Parçacığı

Cumhuriyetçi Sol (ERC), Yolanda Díaz başkanlığındaki Çalışma Bakanlığı'nı Avrupa Sosyal Şartı hükümlerine uymaya ve haksız işten çıkarma durumunda çalışılan yılda 45 gün tazminat almaya çağırdı.

Kongrede kayıtlı bir dizi yazılı parlamento soru önergesinde, ERC İşçi Partisi sözcüsü Jordi Salvador, Díaz liderliğindeki bakanlığa, Avrupa Sosyal Haklar Komitesi'nin UGT'nin şikayetine dayanarak şu karara vardığını nasıl değerlendirdiğini sordu: İspanya, Sosyal Şartın 24. maddesini ihlal ediyor.

Söz konusu madde, işten çıkarılma durumunda korunma hakkını ve bu durumlarda işçilerin haklarını etkin bir şekilde kullanmalarının garantisini düzenleyerek, “geçerli sebepler” olmadan işten çıkarılmamalarını ve bunun gerçekleşmesi halinde kendilerine “geçerli sebepler” tanınmasını sağlamaktadır. Yeterli tazminat veya diğer uygun yardımlar.”

Bu anlamda Salvador, İşçi Partisi'nin, tüm haksız işten çıkarmalar için 42 aylık ödeme limiti ile çalışılan yılda 45 günlük maaş tutarındaki asgari tazminatı geri almak için uygun mevzuat değişikliklerini talep edip etmeyeceğini bilmek istiyor.


“Haksız işten çıkarmalar yasaklanmalı”



«Haksız işten çıkarma yasaklanmalı veya en azından Avrupa Sosyal Şartı uyarınca caydırıcı ve telafi edici tazminat sağlanmalıdır. Salvador, Europa Press'in erişebildiği parlamento girişiminde “Avrupa bizimle aynı fikirde” diye vurguladı.

Salvador, 45 günü telafi etmenin ötesinde, Hükümet'e, duruma bağlı olarak işveren için caydırıcı ve işçi için onarıcı bir fayda sağlayacak şekilde, haksız veya “hayali sebeplerle” yapılan işten çıkarmalar için yeni bir tazminat rejimi oluşturup oluşturmayacaklarını sordu. kişisel koşullar ve mağdurun uğradığı zarar hakkında.






Yorum






Hata bildir
 
Üst