Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Erdoğan’a bir cevap da genç tabiplerden: Bozuk yolda yürümeyiz

Leila

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın hekimleri gaye alan “Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren hekimlerimizi istihdam ederiz. Bunlarla bu yola devam ederiz” kelamlarına Türk Tabipler Birliği (TTB) Asistan ve Uzman Genç Tabipler Kolu’ndan “Yola bizimle devam edemezsiniz. Bozuk yolda yürümeyiz” cevabı geldi.

Partili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın hekimlerle ilgili kelamlarına reaksiyon dinmiyor. Erdoğan’ın “Bizler de üniversiteleri yeni bitiren hekimlerimizi istihdam ederiz. Bunlarla bu yola devam ederiz” kelamlarına Türk Tabipler Birliği (TTB) Asistan ve Uzman Genç Tabipler Kolu karşılık verdi.

“Çözüm arayışında genç doktorları köle, sistemin krizine karşı istihdam olarak goren Cumhurbaşkanının asistanlık hakkında bilgisi olmadığı açıktır. Bizler, olduğumuz kurumlarda eğitim almak için varız, doktor açığını kapatmak için değil. Bu açıklama bugün yurtdışına en epeyce gidenlerin ise yeni mezun ya da asistan doktorların olduğundan bihaber yapılmıştır” reaksiyonunu lisana getirdi.

“BOZUK YOLDA YÜRÜMEYİZ”

Erdoğan’ın, doktorların sıhhatte yaşanan aksilikleri, krizi toplumla paylaşmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Asistan ve Genç Uzman Doktorlar Kolu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu sözlerle seslendi;

“Cumhurbaşkanı Erdoğan her ne kadar ‘Asistan hekimlerimizle biz bu yola devam ederiz’ dese de hocalarımızın, uzmanlarımızın bir bir kamudan istifa ettiği, kışkırttığınız sıhhat talebine karşılık olmaya çalışmaktan eğitim alamadığımız, 36 saat daha sonrasında hayatlarımızdan olduğumuz, hem işyerlerinde birebir vakitte ekranlarda sıhhatte şiddete maruz kaldığımız bir ortamda yola bizimle devam edemezsiniz.

Bozuk yolda yürüyemeyiz. Lakin bizler bu topraklarda hekimlik yapmak için beyaz önlüğü giyenler, hiç bir yere gitmiyoruz, buradayız, bu yolu düzeltmeye, mesleksel onurumuzla, halk sıhhatini önceleyen bir sıhhat sistemi için gayretimizi sürdürmeye kararlıyız.”

Okumaya devam et...
 
Üst