Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Escrivá müzakereleri hızlandırıyor ve Sosyal Güvenlik’te bir grevden kaçınmayı umuyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İçerme, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanı José Luis Escrivá, CC OO ve CSIF sendikalarıyla müzakereleri hızlandırdı ve 7 Eylül’de tüm Sosyal alanlarda 24 saatlik bir grevi önlemek için “önümüzdeki birkaç gün içinde” durumu yeniden yönlendirmeyi umuyor. Güvenlik merkezleri. Örgüt tarihindeki ilk genel grev olacaktı ve “asker eksikliği, yardımların yönetimindeki gecikme ve personel sözleşmelerinin genel ihlali” nedeniyle çağrıldı.


Albacete’de katıldığı bilgilendirici bir kolokyumda bakan, “Sekiz yıldır Sosyal Güvenlik işgücünün% 20 oranında azaltılması ve çok fazla protesto olmaması ve şimdi dahil ettiğimiz için pek mantıklı değil” dedi. 3.200 kişi o zaman bu durum ortaya çıkıyor. Bu Perşembe ve Cuma günü bakanlık ile sendikalar arasında toplantılar yapıldı ve müzakere istekliliğini takdir ettiler ve talepleri gerçekleşirse iyi bir anlaşmaya varılabileceğini düşündüler.

Aylardır vatandaşların SGK’lardaki ihmali giderek artmakta, bunun için randevu almak çok kolay, bazen neredeyse imkansız hale gelmektedir. Öyle ki, bu yılın Ocak ayında Ombudsman, Sosyal Güvenlik’in “sürekli şikayetler” karşısında atamaların verilmesindeki gecikmeleri çözmesini talep etmek için müdahale etmek zorunda kaldı.

Bakan, kurumun “ilk etapta Sosyal Güvenlik’teki bakım yapısını atama yoluyla bu yeni talebe uyarlamak için yeterli çevikliğe” sahip olmadığını kabul etti. “Bütün bunları çok hızlı bir şekilde düzelttiğimize ve aynı zamanda Sosyal Güvenlik iş gücünü güçlendirdiğimize inanıyorum” dedi.

Sosyal Güvenlik, 2011 ile 2018 yılları arasında personelinin %23’ünü kaybetti. «Olağanüstü bir asker açığı durumundan bahsediyoruz. Tüm bu durumu yeniden inşa ediyoruz, ancak bu zaman alıyor” dedi ve bu yılın ilk yarısında 3 bin 200 askerin Sosyal Güvenlik’e dahil edileceğini hatırlattı. “Bu nedenle, biz zaten konuyu ele alıyoruz” diye vurguladı. Escrivá, Sosyal Güvenlik’in iş yükünde artış ve yeni faydalar elde ederken işgücünün azaldığını vurguladı ve bunun “düzeltilmesinin zaman aldığı” konusunda uyardı.

CSIF ve CC OO, Sosyal Güvenlik’te personel eksikliğinden kaynaklanan sorunları çözmek için olağanüstü bir iş teklifi çağrısında bulunuyor. Dün, Perşembe günü bir toplantı yapıldı ancak “gerçek bir taahhüt” talep eden sendikalara göre bakanlık belgesi “yeterli garantiler sunmuyordu”. Sendikalar, kurumun “kaotik durumundan” bahsediyor ve bakanı “iradesizlikle” suçluyor.

CCOO sendikacı Nacho Galán, 30.000 işten sadece 23.000’inin dolu olduğunu açıkladı; Ayrıca, işgücünün üçte biri beş yıllık bir süre içinde emekli olacak. Personelin %82’si 50 yaşın üzerindedir.

Bakanlığın çalışma temposunu artırmaya yönelik tedbirlerinden biri de yaz saatinin uygulandığı dönemde, yani 15 Haziran – 15 Eylül arasında, 6 avro teşvikle yetkililere öğleden sonraları gönüllü çalışma teklif edilmesi. katılan vatandaş başına brüt. CSIF ve CCOO’dan, bu önlemin meslektaşları tarafından “olumlu karşılanmadığını” garanti ettiler.
 
Üst