Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Eşeğin ısırdığı küçük Fatma’ya yeni göz kapağı yapıldı

Leila

Global Mod
Global Mod
Şanlıurfa’da eşeğin ısırması kararı yüzünün bir kısmında hasar oluşan ve göz kapağı kopan Fatma Arslan’a (3) boyun bölgesinden alınan dokuyla yeni göz kapağı yapıldı.

Olay geçen hafta, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Halime Mahallesi’nde meydana geldi. Meskenlerinin bahçesinde oynayan Fatma Arslan, havuç vermek istediği eşeğin ısırması kararı başından yaralandı.

Saçlı derisi ve yüzünün büyük kısmında hasar oluşan küçük Fatma, ailesi tarafınca gdolayıldüğü Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki müdahalenin akabinde Gaziantep’teki bir özel hastaneye sevk edildi.

Ameliyata alınan Fatma’nın saç derisi ve yüz kısmı onarılırken, kopan göz kapağı da boyun bölgesinden alınan dokuyla bir daha yapıldı.


GÖZ KAPAĞINI OYNATABİLECEK

Operasyonu gerçekleştiren Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Hekimi Abdulkadir Calavul, Fatma’nın kendilerine geldiği birinci anda durumunun makus olduğunu ve geç kalınmış bir ameliyat bulunmasına karşın başarılı geçtiğini söylemiş oldu.

Fatma Arslan’ın yeni göz kapağını oynatabileceğini belirten Calavul, “Minik kızımız oyun oynadığı sırada eşeğe havuç vermek isterken hücuma uğruyor. Eşek tarafınca ısırılınca saçlı derisi ve göz kapağı kopmuştu. Bize geldiğinde olayın üzerinden 1 gün geçmişti ve yaraları fazlaca berbattı. Ameliyatının akabinde 1-2 gün kadar ağır bakımda takibini yaptık.

Operasyonda saçlı derisini üzerine diktik. Boynundan deri alıp yeni bir göz kapağı yaptık. Bugün biraz daha toparlandığı için gözlerini büsbütün açmış durumda. Bugün de taburcu edeceğiz inşallah. İlerleyen vakit içinderda tahminen 1-2 ameliyat daha gerekebilir diye konuştu.

Fatma’nın babası Ömer Arslan, eşeğin meskeninin önünde bağlı olduğunu ve bir anlık dalgınlıkları kararı kızlarını ısırdığını söyleyerek, operasyonu gerçekleştiren hekimlere teşekkür etti. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst