Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Eski burs alanlar artık emekli maaşlarının beş yıla kadar katkı payını geri alabilecekler

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Şu anda burs alanların tamamı Sosyal Güvenliğe katkıda bulunuyor ve dolayısıyla gelecekteki emeklilik haklarına hak kazanıyor. Ancak bu, 1 Ocak'a kadar zorunlu değildi; bu, İspanya'daki eski burs alanların pek çoğunun (sayıları belirlenmemiş ancak şüphesiz çok önemli) yaptıkları çalışmaların, çalışma hayatlarında karşılığı olmadığı ve dolayısıyla daha geç emekli olmak veya daha küçük bir emekli maaşı almak. Ancak bu 'boşluk' artık kapatılabilir ve Sosyal Güvenlik Bakanı Elma Saiz'in salı günü onayladığı talimatla hayatlarının bir noktasında staj yapmış olan herkes beş yıla kadar primlerini geri alabilecek. böylece onu alır.


Bu şekilde, geçmişte hem İspanya'da hem de yurt dışında araştırma niteliğindeki eğitim programlarında resmi doktora çalışmaları yoluyla eğitim stajları, harici akademik stajlar veya üniversite mezunlarının katılımı dönemlerini gerçekleştiren öğrenciler, bir sözleşme imzalayabilecektir. Sosyal Güvenlik Genel Hazinesi (TGSS) ile tek sefere mahsus özel anlaşma yapılarak bu katkı sürelerinin en fazla beş yıla kadar hesaplanmasına imkan tanınacak.

Bunu yapmak için, SGK onlara %77 oranında prim verdiğinden, ödemeleri gerekenden çok daha küçük bir ücret ödemek zorunda kalacaklar; çeyrekten biraz daha az. Bunlara karşılık gelecek katkı payı matrahı, halihazırda aylık 1.323 avro olan Genel Sosyal Güvenlik Rejimi'nin 7. katkı grubuna tekabül eden ortak beklenmedik durumlar için asgari katkı payı matrahı olacaktır. Bu taksitlerin ödemesi tek seferde yapılabileceği gibi, en fazla anlaşmanın resmileştirildiği aylık ödeme sayısına eşit taksitler halinde de yapılabilir.


Gereksinimler



Tedbir eski üniversite öğrencilerine fayda sağlıyor; Mesleki eğitimin eski öğrencileri (yoğun mesleki eğitim rejiminde stajların sağlandığı durumlar hariç) ile iki yıllık bir süreye sahip olacak yüksek sanat eğitimi, profesyonel sanat eğitimi ve eğitim sisteminin spor eğitimi eski öğrencileri Aboneliği sunmak için. Ayrıca resmi doktora çalışmaları yoluyla 4 Şubat 2006 tarihinden önce (Eğitimde Araştırma Personeli Tüzüğü'nün yürürlüğe girdiği tarih) hem İspanya'da hem de yurtdışında araştırma niteliğindeki eğitim programlarına katılmış olan üniversite mezunlarına.


Bu sözleşmenin imzalanması için yerine getirilmesi gereken şartlar, ücretsiz stajların 1 Ocak 2024 tarihinden önce, ücretli stajlarda ise 1 Kasım 2011 tarihinden önce gerçekleşmiş olmasıdır. Bu özel sözleşmeden yararlanmak için ilgililerin süreyi kanıtlaması gerekmektedir. Katıldıkları eğitim programlarından.

Bu eski öğrenciler Genel Sosyal Güvenlik Rejimine dahil edilmeleri amacıyla çalışan işçilere benzetilecek. Dolayısıyla, bu özel sözleşmede tanınan staj dönemlerine ilişkin katkının amacı, emeklilik yardımlarını, kalıcı sakatlıkları ve ortak beklenmedik durumlardan kaynaklanan ölüm ve hayatta kalma yardımlarını kapsamak olacaktır.

Bu tedbir Resmi Devlet Gazetesi'nde (BOE) yayımlandığı tarihi takip eden ayın ilk günü yürürlüğe girecektir.
 
Üst