Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Esra Ersoy’un avukatından itiraz

Beykozlu

New member
Ciciş Kardeşler’den Esra Ersoy, Bodrum’da 13 yaşındaki D.S.B.’ye cinsel istismarda bulunduğu teziyle 2 farklı hatadan toplamda 10 yıl 1 ay mahpusa çarptırıldı.

Hemen hakkında “çocuğa cinsel istismar” ve “konut dokunulmazlığını ihlal” kabahatlerinden yakalama sonucu çıkarılan Esra Ersoy, 22 Mart 2022 tarihinde cezaevine gönderildi.

Esra Ersoy’un avukatı Merve Uçanok ise Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca olayın tarafı olan 13 yaşındaki D.S.B. hakkında takipsizlik sonucu verilmesine itiraz etti.

‘Asıl mağdur Esra Ersoy’

Avukat Uçanok, olayın asıl mağdurunun müvekkili Esra Ersoy olduğunu öne sürdü.

Uçanok, Ersoy’un hadiseden daha sonra D.S.B. tarafınca cinsel tacize uğradığı savıyla şikayette bulunduğunu hatırlattı.


‘Ceza aldığı kovuşturma evrakını direkt ilgilendiriyor’

Başsavcılığın bu şikayete ait 1 Eylül 2021 tarihinde takipsizlik sonucu verdiği, sonucun Ersoy’a bildiri edilmediği hatırlatılan dilekçede, Ersoy’un bu niçinle takipsizlik sonucuna itiraz yapamadığı vurgulandı.

Bodrum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Ersoy’un mahpus cezasına çarptırılmasının akabinde Merve Uçanok’un vekalet aldığı belirtilen dilekçede, D.S.B. hakkında yürütülen soruşturmayla Esra Ersoy’un ceza aldığı kovuşturma belgesinin direkt birbirini ilgilendirmekte olduğu savunuldu.


‘Uyuşturucu unsur etkisindeydi’

Başsavcılığın takipsizlik öne sürülen nedeni olarak Esra Ersoy’un birinci başta D.S.B.’den şikayetçi olmamasını gösterdiği anlatılan dilekçede, Esra Ersoy’un olay sırasında uyuşturucu hususun tesirinde olduğu ve yorgun bir biçimde olduğu kaydedildi.

Ersoy’un olayın daha sonrasındasında otelde bulunan kardeşi Ceyda Ersoy’un yanına giderek olayı kardeşine anlattığı belirtilen dilekçede, anlatım sırasında otelin telefonun çaldığı ve kendisi hakkında bir şikayet olduğunu söylendiği açıklandı.

Esra Ersoy’un tabirinde D.S.B. hakkında şikayetçi olduğunu beyan ettiği öne sürülen dilekçede, savcılığın Esra Ersoy’un olayı sıcaklığıyla anlattığı kardeşi Ceyda Ersoy’un bilgisine başvurmadan takipsizlik sonucu vermesinin önemli bir eksiklik olduğu öne sürüldü.


Adli muayene raporu hatırlatıldı

Takipsizliğe itiraz dilekçesinde D.S.B.’nin ve ailesinin savcılık, hakimlik ve mahkemedeki beyanlarının çelişkili olduğu sav edilirken, Esra Ersoy’un beyanlarında çelişki olmadığı tabir edildi.

Savcılığın belge içerisindeki kamera kayıtları ile sözleri karşılaştırmadığı ve Ersoy’un göğüs bölgesindeki morluklar olduğuna dair isimli muayene dikkate almadığı öne sürülen itiraz dilekçesinde, savcılığın eksik kıymetlendirme yaptığı kaydedildi.

Esra Ersoy’un oda oda gezerek şarj aygıtı aradığı ve D.S.B.’nin bulunduğu dairede yaklaşık 1 saat kaldığının güvenlik kamerası imgelerine yansıdığı belirtilen itiraz dilekçesinde, Ersoy’un D.S.B.’nin anlatımlarından 3 katı müddet dairede kaldığı öne sürüldü.

Bu niçinle Ersoy’un dairede uyuduğu formundaki beyanını sağlamlaştırdığı belirtilen dilekçede, Ersoy’un cinsel davranışlara maruz kaldığı savunuldu.


Takipsizlik sonucunın kaldırılması talep edildi

vakada Ersoy’un elbisesinin yırtıldığı ve isimli muayenesinde bedeninde çeşitli ekimoza rastlandığı vurgulanan dilekçede, kelam konusu raporların Ersoy’un anlatımlarıyla teğe bir örtüştüğü açıklandı.

Kamera kayıtlarının incelenmediği öne sürülen dilekçede, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın D.S.B hakkında verdiği takipsizlik sonucunın kaldırılması talep edildi.


“Olay günü şikayetçi olmuştur”

DHA’ya yazılı açıklama yapan avukat Merve Uçanok, “Öncelikle bir hukukçu olarak isimli olaylara ön yargıyla yaklaşılmaması ve evraktaki somut kanıtlar üzerinden kıymetlendirme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Esra Hanım’ın başına gelen olay fazlaca bahtsız. Evrakta çocuğun beyanı haricinde hiç bir kanıt yok. Çocuğun beyanı kendi ortasında çelişiyor, başka beyanlarla çelişiyor, kamera kaydıyla çelişiyor. Daha da değerlisi temel mağdur müvekkilim. Müvekkilim Esra Ersoy kendi mağduriyetiyle ilgili olay günü şikayetçi olmuş.


“Sonuna kadar takipçisiyiz”

Bu şikayetle ilgili o tarihlerde takipsizlik sonucu verilmiş. Lakin bu sürecin akıbeti Esra hanımla ilgili ceza veren mahkeme tarafınca takip edilmemiş. halbuki direkt birbirini ilgilendiren belgeler bunlar. Ben evraka yaklaşık 1 buçuk ay evvel vekil olarak atandıktan daha sonra bu ayrıntısı fark ettim. sonucu bildiri alıp itiraz ettim. Süreci sonuna kadar da takip edeceğim. Zira müvekkilimizin pak olduğuna dair inancımız tam. İstinaf ve temyiz süreçlerinin de sonuna kadar takipçisiyiz.”
tabirlerini kullandı.
 
Üst