Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Extremadura’daki ipotek piyasası: İpotek almak artık eskisinden daha mı zor?

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
21 Mayıs 2023 Pazar 07:27








olman gerek kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • twitter






  • LinkedIn






  • Telgraf

Badajoz, ipotek yapısıyla ilgili olarak Ocak ayını son on yılın en iyi notunu alarak kapattı. Aralık ayında imzalanan 370 ile (2022’nin sonuna göre yaklaşık %65 daha fazla) veya bir önceki yılın aynı ayındaki 562 ile karşılaştırıldığında toplamda 618 imza vardı. Ancak Cáceres’te artışlar daha ılımlı ve Ocak 2022’ye kıyasla aktivite %17’nin üzerine çıkmış olsa da, yılın son çeyreğine ilişkin veriler net bir eğilim göstermiyor.

Extremadura’nın geçen Mart ayında ikinci el ev almak için en ucuz bölge olmasına rağmen, gerçek şu ki her iki Extremadura vilayetinin başkentinde de fiyat artışı dikkat çekici. Badajoz’da (1.553€/m2) yıllık büyüme oranı %11.15’e ulaşırken, Cáceres’te (1.276€/m2) fiyatlar geçen yıl %5.49 arttı. Ancak il düzeyinde durum değişiyor. Pisos.com’un satış fiyatlarına ilişkin son raporuna göre, Cáceres arazisinin metrekare değeri geçen yıl -%2,53 düşerek Mart ayında 759€/m2 oldu. Badajoz emlak piyasası geçen ay yıllık %3’ten fazla artış kaydederek 834 €/m2’ye ulaştı.

Estudios de pisos.com’un direktörü Ferran Font, “Finansmana erişim istikrar bulmadığı sürece fiyatlar büyüme yolunu izleyecek, ancak ılımlı bir çizgide olacak” diyor. Mortgage almak artık eskisinden daha mı zor? Mortgage fiyatlarındaki artış gelecekteki sahiplerin satın alma kararını etkiler mi? Extremadura durumunda, veriler hala net bir eğilim göstermiyor, ancak yadsınamaz olan, finansmana erişimin karmaşık hale gelmesi ve alıcıların buna göre hareket etmesi.


Elde edilecek sabit ve daha karmaşık ipotekler



Pisos.com tarafından yapılan son ankete göre, bu yıl ev alacak olan İspanyolların %72,2’si sabit bir ipotek kullanacağını kabul ederken, değişkeni seçenlerin %16,7’si ve ev alacak olanların %11,1’i konut kredisi kullanacağını kabul ediyor. karışık. Font, “Avrupa Merkez Bankası tarafından uygulanan oran artışları, finansmanın artık eskisi kadar ucuz olmadığı anlamına geliyor, ancak müvekkilleri çekmeye devam etmek zorunda oldukları için ipotek teklifini yeniden yapılandırmaktan kuruluşlar sorumlu: işlerinin anahtarı bu.” işaret ediyor. .

İspanya Merkez Bankası tarafından Ekim ayında yayınlanan Banka Kredileri Anketi’nin sonuçları, kredi verme kriterlerinin yılın üçüncü çeyreğinde genel olarak sıkılaştırıldığı sonucuna varıldığında, kendi paylarına, yalnızca İspanyol ipotek piyasası, ancak tüm euro bölgesi için. Buna ek olarak, uygulamada belirli pazarlardaki işlem sayısındaki yavaşlamanın arkasında hanehalkına konut kredisi segmentinde sıkılaşmanın daha da belirgin olması yer almaktadır.

İspanyol bankacılık sistemini denetlemekle görevli kuruluş tarafından yayınlanan belgede, finansal kuruluşların algıladığı riskler ve finansman maliyetlerindeki artış bu sertleşmenin nedenlerinden bazıları olarak gösteriliyor. Ankete göre, bir ipoteğe erişimdeki en büyük güçlükler, işgücü meselelerindeki belirsizlik, potansiyel alıcıların kötüleşen ödeme gücü ve finansal kurumların daha düşük risk toleransı ile de ilişkili olacaktır.

Krediye erişim koşullarının sıkılaştırılmasını motive eden aynı ekonomik belirsizlik, potansiyel alıcıların şüphelerinin arkasında olacaktır ve Font’un açıkladığı gibi, “Yavaşlamasına rağmen fiyatı artıran enflasyonla karşı karşıyayız. çok daha pahalı, yaşam maliyeti, ücretler yerinde sayarak tasarruf etmeyi imkansız hale getirirken”.

Ancak emlak portalının hazırladığı çalışma, finansman maliyetindeki artışa ilişkin başka ilginç verileri de ortaya koyuyor. Emlak portalı sözcüsü, “Bu yıl bir mülk sahibi olmayacak olanların %60’ı, ipotek fiyatlarındaki artışın ve koşulların sıkılaştırılmasının kararlarını şartlandırmadığını söylüyor” dedi. Font için bu açıklayıcı bir sonuç, “çünkü bu yıl satışlardaki olası düşüşü haklı çıkarmak için kullanılan nedenlerden biri, AMB’nin pozisyon değişikliğinin ipotek piyasasındaki sonuçlarına dayanıyor”.





hata bildir
 
Üst