Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Eyalet halihazırda Telefónica'nın %7'sini aşıyor ve bugün Ocaña direktör olarak atanacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Devlet halihazırda Telefónica'nın %7'sine sahip. Bu durum, bu Çarşamba günü erken saatlerde SEPI (Devlet Endüstriyel Katılım Topluluğu) tarafından Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu'na (CNMV) iletildi. Özellikle, José María Álvarez-Pallete başkanlığındaki işletmecinin 407.000'den fazla hissesi ile Maliye Bakanlığı'na bağlı halka açık şirketin tam katılımı %7,08'dir.


Şu ana kadar kamu kasasına 1 milyar 617 milyon avroya mal olan bu yüzde, SEPI'nin, Suudi Arabistan'ın yüzde 9,9'luk hissesinin satın alınmasına yanıt olarak büyük olasılıkla yazdan önce üzerinde anlaşmaya varılan yüzde 10'luk payı devraldığında nihayet 2 milyar 300 milyon avroyu aşması bekleniyor. telekom şirketi STC geçen Eylül ayında. Telefónica'nın hisseleri, son günlerdeki hafif yükselişin ardından bu Salı günü günü 4,28 avroda kapattı. SEPI, Mart ayının sonunda %3'lük bir ilk katılımla Telefónica'ya çıkışına başladı ve bu oranı Nisan ortasında %5'e çıkardı, aynı ayın sonunda %6,2'ye yükseldi ve bu Çarşamba günü şunu duyurdu: İspanyol telekom şirketindeki pozisyonunun sermayesinin %7,08'ine çıkarılması.

Bu seviyede bir katılımla Devlet, Telefónica'nın yönetim kurulunda SEPI'yi temsil edecek bir üye talep etme yetkisine sahip ve bu Çarşamba günü, 2013 yılında imzaladığı Başkan Pedro Sánchez'e yakın Carlos Ocaña Orbis'in girişi yapılacak. 'Yeni İspanyol Ekonomik Diplomasisi' kitabı onaylanacak. Sanayi Bakanı olduğu dönemde Miguel Sebastián'ın özel kalemi ve Moncloa ekonomi ofisinde kabine direktör yardımcısıydı. Aynı zamanda Red.es veya Paradores gibi diğer halka açık şirketlerin yönetim kurulu üyesidir. Halen Real Madrid iletişim ofisinde çalışmaktadır.

Ocaña'nın katılımı ortak seçimle gerçekleşecek, yani Telefónica'nın mevcut yönetim kurulundan bir üyenin ayrılması gerekecek. Pallete başkanlığındaki şirketin bu Çarşamba günü CNMV'ye bildirdiğine göre, ayrılacak olan direktör Carmen García Andrés olacak ve CNMV yarın halka açıklanacak ilk çeyreğe ait hesapları onaylamak için bu Çarşamba günü yönetim kuruluyla buluşacak. García Andrés, Tomillo Vakfı'nın başkanıdır ve 2017'den beri Telefónica yönetim kurulunun bir parçasıdır.


Bu yeni hisse alımıyla Devlet, işletmecide ikinci, STC'nin sahip olduğu türevler dikkate alınmaz ise doğrudan sermayede birinci hissedar olarak konumlanıyor. Hükümet, operatörün bunun için ihtiyaç duyduğu %6,66 eşiğini aşarak Telefónica'nın yönetim kurulunda bir sandalye talep etme niyetini zaten ifade etmişti. Ancak sermayenin %5,007'sine sahip olan CriteriaCaixa gibi daha küçük katılımlı diğer hissedarlar da Yönetim Kurulu'nda bulunmaktadır. Diğer ilgili hissedarlar ise %4,83 payla BBVA ve %2,51 payla La Caixa'dır.
 
Üst