Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Eyyüp Kadir İnan’dan Beren Saat’e: Husus ile alakasız istismar iletileri

Beykozlu

New member
AK Parti Gençlik Kolları Lideri Eyyüp Kadir İnan, 24 TV’de Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına katıldı.

Programda gençlerin en hassas olduğu konulardan biri olan iklim değişikliği özelinde gelecek telaşları masaya yatırıldı.

Bahse ait, geçtiğimiz hafta oyuncu Beren Saat ile eşi Kenan Doğulu’nun İklim Elçisi seçilmeleri ve ardından Beren Saat’in plaketi aldıktan daha sonra ilklim doruğunda politik bir konuşma yapması da değerlendririldi.

“KONULAR BİRBİRİNDEN BÜSBÜTÜN BAĞIMSIZ”

İnan, Beren Saat’in konuşmasının mevzu ile alakasız bir plan ile yanlış bildiriler verdiğini söylemiş oldu.

Kenan Doğulu’nun orman yangınları sırasında büyük bir özveriyle söndürme çalışmaları sırasında gerçeklikle alakası olmayan ‘yanan yerlere otel yapılacak’ telaffuzunu hatırlatan İnan, ” Toplumla gençlerle alay etmeyi manüpüle etmeyi çeşitli platformlarla bunu yapmayı gerçek bulmuyorum. Orada bir konuşma değil bir okuma yapıyorsunuz. Mevzular birbirinden büsbütün bağımsız.




“TOPLUMA NEGATİF İLETİ VERMEYİ HAKİKAT BULMUYORUM”

Hangi koşullara karşın kendini iklim elçisi seçtiği aşikâr olmayan yapıdan topluma negatif ileti veriyorsunuz. Topluma bu biçimde negatif bildiri vermeyi bir genç olarak hakikat bulmuyorum. Bunu aslına bakarsan yanıbaşında (eşi Kenan Doğulu) edilgen bir sanatçı olduğunu söylemiş oldum.

‘YANAN YERLERE OTEL YAPILACAK’ PALAVRASI

Hatta geçen yıllarde orman yangınlarında hükümetimizin 10-15 günde ortaya çıkan çabasını fazlaca yeterli biliyorsunuz. O sanatçı o günlerde ortaya çıktı ve dedi ki; güye ‘yanan yerlere otel yapılacakmış. Şayet yapılırsa o otellerde konser vermem…” Fedakarlığa bakar mısınız…

Yani millet de nitekim onu bekliyordu…

Onun konserindeki maddi fedakarlığı bize bir ikram halinde sundu. O niçinle tabi mükafatı veren belediye lideri da dikkatimi çekti. O konuşma içeriğine, retoriğine ortak olmuş oldu ödül vererek.”
dedi.


“ALAKASIZ PLANDA, BİLDİRİLERLE İSTİSMAR EDİLDİ”

İklim değişikliği üzere değerli hususların istismar edilmesinden gençlerin rahatsız olduğunu söyleyen İnan, “Biz iklimden konuşmak istiyoruz. Gençlerin etraf konusundaki hassasiyetini biliyoruz. Şu an iklim değişikliği ile ilgili olağanüstü bir hassasiyet var. Bu konularda rasyonel adımlar atılması gerekirken bu çeşit mevzuların istismar edilmesini, uzaktan yakından alakasız kopuk bir planla iletilerle iletilmesini toplumun aklıyla alay edilmesini yanlışsız bulmuyoruz. Toplum zehirlensin istemiyoruz, hava kirliliğine karşıyız bu noktada.” tabirlerini kullandı.
 
Üst