Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Fauci: Pandemi yavaşlama etabına geçti

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD’li bulaşıcı hastalıklar uzmanı Anthony Fauci, ABD’de toplumun aşı ve enfeksiyon kararı kâfi seviyede bağışıklık kazandığını düşündüğünü lakin pandeminin sona ermediğini ve yeni enfeksiyon dalgaları yaşanabileceğini söylemiş oldu.

Salgın konusunda ABD’nin en yetkili ismi olan bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci, ABD’de Covid-19 pandemisinin en berbat etabının bitmiş olduğini söylemiş oldu. Fauci, PBS kanalında yaptığı açıklamada ABD’de Covid-19’un pandemi basamağının bitmiş olduğini belirtti.

ondan sonrasında Washington Post gazetesine konuşan Fauci, kelamlarına açıklık getirerek pandeminin sona ermediğini ve ABD’de yeni enfeksiyon dalgaları yaşanabileceğini, lakin aşıların tesiriyle vefat ve olay sayılarının yüksek olduğu kış aylarında görülen en makus kademenin geride bırakıldığına inandığını söz etti.

Pandeminin yavaşlama kademesine geçtiğini söyleyen Fauci, toplumun aşı ve enfeksiyon kararı kâfi seviyede bağışıklık kazandığını düşündüğünü lisana getirdi. Fauci, “Dünyada hâlâ pandemi sürüyor. Buna kuşku yok. Kimse bu durumu yanlış yorumlamasın” dedi.

Biroldukça uzman, corona virüsünün mutasyon geçirmeye devam ettiğine ve yeni varyantların ortaya çıkabileceğine, bu niçinle pandeminin gidişatını öngörmenin sıkıntı olduğuna dikkat çekiyor.

Okumaya devam et...
 
Üst