Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Garamendi, CEOE’nin başında üçüncü kez seçebilecek

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Antonio Garamendi, 2026’dan itibaren CEOE’ye liderlik etmeye devam edebilecek. 23 Kasım’da ikinci kez yeniden seçilen başkan, büyük işverenler birliğinin tüzüklerinde reform yapmak ve arka arkaya iki kişiyi sınırlayan mevcut kuralı ortadan kaldırmak için mekanizmayı harekete geçirdi. bu da ona üç buçuk yıl içinde üçüncü bir taraf için aday olma hakkı veriyor. Juan Rosell hala başkan iken, göreve gelmeden önce bu yasak onaylandı.


Bask lideri, direnişle karşılaşmayı beklemediği ve öngörüldüğü üzere gelecek Temmuz’da yapılacak yönetim kurulunda onaylanacak olan bu karar hakkında onlara danışmak üzere bu Perşembe günü iş dünyasının tüm başkan yardımcılarını çağırdı. kaynaklar bu gazeteye teyit etti.CEOE.

Garamendi, yüzde 85’ten fazlasının başkanlığı sekiz yılla sınırlı olmadığı ve çeşitli işverenlerin talep ettiği için, bunu ticari kuruluşların büyük çoğunluğuna uygun olarak “tüzükleri uyarlamak” için yaptığını garanti ediyor. Bu nedenle, sektörel kuruluşların hiçbirinin, Endülüs, Castilla y León gibi büyük bölgesel kuruluşların veya serbest meslek sahipleri, ATA gibi derneklerin üçüncü bir dönem için aday olması yasak değildir; banka işverenleri derneği AEB; çiftçilerinki, Asaja; sigorta şirketi, Unespa; genç girişimcilerinki, Ceaje… Mevcut başkanın iddia ettiği gibi, Avrupa işveren dernekleri için de geçerli değil. Ancak bu karar, yeniden seçilmeden hemen önce bunu gerçekleştirme niyetinde olduğunu açıklayan kendisini eleştirenler de dahil olmak üzere bazı kesimlerde rahatsızlık yaratıyor.

Her halükarda Garamendi, üçüncü dönem için aday olup olmayacağını hala bilmediğini garanti ediyor. Önünde üç yıldan fazla zaman olduğu için şimdilik bunu düşünmüyor. Ondan önce, nasıl olduğunu görmek için beklemek, ailesiyle, başkan yardımcılarıyla görüşmek ve ürettiği fikir birliğinin derecesini gözlemlemek istiyor. Ama en azından isterse o kapı açık olur ve yeterince destek alırsa 2030’a kadar işi yönetmeye devam edebilir.


Son teslim tarihlerinde değişiklik



Ancak iş organizasyonundan gelen kaynaklara göre, bu Tüzük reformu teklifinden önce, Tüzük’ün İç Rejim Komisyonu, Komite ve Yönetim Kurulu’ndan geçmesi ve Genel Kurul’da onaylanması gerekiyor. İtiraz olmazsa veya daha acil bir durum ortaya çıkarsa bu ay Yönetim Kurulu’na sunulabilir ve CEOE’nin 19 Temmuz’da yapmayı planladığı Genel Kurul’da onaylanabilir.

Ve tüzükte yapılacak tek değişiklik olmayabilir. Garamendi ayrıca, bu gazeteye anlattıklarına göre, cumhurbaşkanlığına aday olmak için terimi değiştirmek, seçimlerden en az bir ay önce belirlemek ve şimdi olduğu gibi 15 gün değil.
 
Üst