Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Gece Kuşları Buraya! Bebekler Üzere Bir Uyku Çekmenize Yardımcı Olacak Tesirli Sistemler

Leila

Global Mod
Global Mod
İyi bir uyku vücut ve ruh sıhhatimiz için çok kıymetli. Gece uykuya dalmakta düşünce yaşayanlar yahut daima uyananlar için birbirinden tesirli halleri derledik. Buyurun…????


Kaynak: https://www.thesun.co.uk/health/12187…

İyi bir uyku vücut ve ruh sıhhatimiz için pek değerli. Bundan dolayı geceleri uyuyamamak büyük bir sorun haline dönüşüyor.


Uyku sorunu yaşayan bireyler, yoldan geçen bir otomobil yahut partnerlerinin hafifçeçe hareket etmesi üzere niçinlerle uyanır.



Bu durumu yaşayan beşerler için, yapılması gereken birkaç prosedürü sizler için derledik.????


1. Uykuya dalmak için tuvalete gitmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz lakin durum tam zıddı.


Uykuya dalmak için yavaş kalp atış suratı gerekli. Bu niçinle, tuvalete kalmak kalp atış suratını arttırır ve ötürüsıyla uykuya dalmanız zorlaşır.


2. Uyandığınızda, saate bakmaktan vazgeçin. Telefonunuzu ne olursa olsun, denetim etmekten kaçının. Saatin kaç olduğunu bilmek sizi gerebilir.


3. Uykudan evvel alkol tüketimi, uykunuzun kalitesini bozabilir.



Surrey Üniversitesi’nden Profesör Malcolm von Schantz: ‘Alkolün uykuya dalmayı kolaylaştırmak üzere garip bir tesiri var, lakin uykuda kalmayı zorlaştırıyor ve uykumuzun kalitesini etkiliyor.’


4. Evcil hayvanlarınızı yatağınızdan uzak tutmalısınız.


Tüylü dostlarımızla uyumak, alerji yahut astımınız var ise, bu durumun şiddetlenmesine niye olabilir.


5. Hava soğuk olsa bile yatak odanızın ısısını düşürün. Çok sıcak bir odada uyumak, gece boyunca fazlaca fazla susamanıza yol açar.


Derin bir uykuya dalmak için, beden ısısının düşmesi gerekir. Yatak odanızdaki ısıtıcıyı kapatın ve bunun yerine beden ısınızı düzenlemeye yardımcı olmak için yorgan, battaniye ve nefes alabilen nevresimler kullanın.


6. Zihninizi susturmayı öğrenmek, geceleri uykuya dalmanızı kolaylaştırır. Bunun için meditasyon yapabilirsiniz.


Hiç denemediyseniz, birkaç dakika sükunet içinde oturup, nefes alıp vermenize odaklanarak başlayabilirsiniz. Ayrıyeten sistemli bir biçimde yapılan idman de uykuya dalmanıza yardımcı olur.

Okumaya devam et...
 
Üst