Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Gran Canaria havaalanı, drone nedeniyle trafiğin felç olmasının ardından normale döndü

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bu Cuma günü Gran Canaria havaalanı çevresinde bir drone bulunması, hava trafiğinin güvenlik nedeniyle bir buçuk saatten fazla süreyle felç olmasına neden oldu. Ulusal havaalanı ağını yöneten yarı kamu şirketi Aena, durumu düzeltmeyi başardıktan sonra havaalanının yeniden faaliyete geçtiğini bildirdi.


Kanarya Adaları'nın aldığı turist hareketi trafiğinin büyük bir kısmı için önemli bir temelde havaalanı normalliğini iyileştirme görevlerinde, Aena teknisyenlerinin yanı sıra, bizzat hava trafik kontrolörleri ve hava seyrüseferinden sorumlu kuruluş olan Enaire üyeleri işbirliği yaptı. . ispanyada. Canarias 7'nin haberine göre, ayrıca Devlet güvenlik güçleri ve kurumlarından ajanların da yardımından yararlandılar.

⚠
Mürettebat tarafından bildirilen ve havaalanı yakınında havaalanı personeli tarafından doğrulanan drone varlığı #GranCanaria. Giden trafik bir sonraki duyuruya kadar durduruldu ve gelenler de beklemeye alındı. Alternatif havalimanlarına olası sapmalar ve gecikmeler… pic.twitter.com/llUiA0EXcM

😉
Hava Kontrolörleri
🇪🇸
(@controladores) 12 Nisan 2024
Aena kaynaklarına göre, gerekli hava güvenliği seviyesine dönmeye çalışırken en yakın hava alanlarına on dört uçak yönlendirmesi yapılması gerekiyordu. Madrid'den kalkan NT 6005 sefer sayılı uçuş, Gran Canaria havaalanındaki trafiğin yeniden açılmasının ardından saat 22:47'de inen ilk uçuş oldu.

Buna karşılık, bu grubun ana bilgi kanallarından biri olan hava trafik kontrolörleri de sosyal ağda şunları kaydetti: Lanzarote ve Fuerteventura'ya dönen iki adalar arası uçuşa ek olarak.


Gran Canaria adası yakınlarında gökyüzünde şüpheli cihazın varlığı, yakındaki bir uçuş mürettebatı tarafından bildirilmiş ve daha sonra adanın kendi havaalanı personeli tarafından doğrulanmıştır. Soruşturma, bu uçuşlar için havalimanları etrafındaki mevcut düzenlemelerde yer alan güvenlik önlemlerini atlayarak, drone'un menşeini ve sorumlularını belirlemeye devam ediyor.
 
Üst