Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Günde yalnızca 3 saniye spor, kas yapmanızı sağlıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Son yapılan bir araştırmaya nazaran, her gün tertipli olarak yapılan fazlaca kısa müddetli antrenmanlar bile bedenin kas yapması için kâfi oluyor.

The Times’ın haberine nazaran, Japonya’daki Nigata Sıhhat ve Refah Üniversitesi ile Avustralya’daki Edith Cowan Üniversitesi’nden araştırmacıların oluşturduğu bir grup, bayan ve erkeklerden oluşan 39 kişilik bir kümesi inceledi. Sağlıklı fakat hareketsiz bir hayat süren iştirakçilerden, bir ay boyunca her gün, 3 saniye üzere şaşırtan derecede kısa müddetle kol güçlendirme idmanı yapmaları istendi. Hareketin tekdüzeliğini ölçümlemek için özel bir alet kullanıldı.

Küme, tam dört hafta boyunca pazartesiden cumaya bu üç saniyelik günlük antrenmanlarına devam etti. 20 seans tamamlandı ve bir ay süren denemede toplam kas kasılma mühleti
60 saniye oldu. İştirakçiler, bu mühlet boyunca öbür hiç bir antrenman yapmadılar.


SONUÇLAR ÇOK ÇARPICI…

Araştırmacılar, üç saniyelik idmanların tesirlerini değerlendirdiklerinde elde ettikleri sonuçlar etkileyiciydi. Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports’ta yer alan çalışmada, tüm iştirakçilerin kol kaslarında yüzde 6 ile 11,5 aralığında güçlenme görüldü. Araştırmanın başındaki isim Profesör Ken Nosaka, “İnsanlar kaslarını geliştirmek ve antrenman yapmak için epey vakit harcamak gerektiğini düşünüyor, fakat durum bu biçimde değil. Çalışma sonuçlarımız, hayli az ölçüde antrenmanın, hatta dört haftada 60 saniyenin bile, kas gücünü artırabileceğini ve her kas kasılmasının değerli olduğunu gösteriyor” dedi.

Nosaka, sıfırdan bir kuvvet idmanına başlayan insanlarda güçlenme görüldüğü kanıtlansa da, bunu sürdürmek ve güzelleştirmek için giderek artan bir yoğunluk ve müddetin de gerekli olacağını söylüyor. “Öyle olsa bile, bu araştırma, geçmişte direnç eğitimi almış bireyler için düzgün bir başlangıç noktası olabilir. Yetişkinlerin bacaklar, kalçalar, sırt, karın, göğüs, omuzlar ve kollar üzere tüm büyük kas kümelerini çalıştıran güçlendirme aktivitelerini haftada en az iki gün yapmaları gerekiyor” diye de ekledi.

Okumaya devam et...
 
Üst