Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

H&M, İspanya'da 588 işçiyi etkileyecek bir ERE uygulaması ve 28 mağazanın kapatılacağını duyurdu

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanya'daki H&M'den geri adım atın. Zara'nın perakende moda sektöründeki ana rakibi, CC OO'ya göre “28 mağazanın kapatılmasıyla sonuçlanacak ve ilk etapta 588 işçinin etkileneceği ve müzakere sürecinin 2012'de başlayacağı” ile sonuçlanacak toplu işten çıkarma sürecini başlatma kararını sendikalara bildirdi. Eylül ayı.


Şirket, Barselona'daki ofislerinde de başka bir istihdam düzenleme prosedürünün başlayacağı ulusal bölgedeki mağazalarında bu düzenlemenin organizasyonel, üretken ve ekonomik nedenlerden dolayı kaçınılmaz olduğunu savunuyor.

Sendikalar, düzenlemelerin, işyerlerinin kapanması durumunda şirketin, müzakere masası kurulana kadar en az 6 ay önceden çalışma makamına bildirimde bulunması gerektiğini öngördüğünü, bunun bir kopyasını eyalette en fazla temsil gücüne sahip sendikalara göndererek ve bölgesel düzeyde. Dolayısıyla şirketin niyeti artık biliniyor.

H&M'in İspanya'da benzer bir süreçle ilk karşılaşması değil. Moda markası daha 2021'de, başlangıçta 1.000 çalışanı (o zamanki işgücünün yaklaşık %20'si) etkileyecek bir ERE'yi üstlendi, ancak sonunda haftalarca süren sert protestolar ve müzakerelerin ardından şirkette çalışanın yarısından fazlası azaltılabildi. (349 etkilendi).


Geçen yıl, seferberlik süreçleri şirkete bir kez daha darbe vurdu; iş sözleşmesi sona eren işçiler (ki bu tekstil sektörü için her ile değişmektedir) maaş iyileştirmeleri gerçekleştirdi. CCOO'dan, “Bu seferberlik süreçleri ve varılan anlaşma sonrasında CCOO, bu tedbirin çok agresif olduğuna ve istihdam kaybı anlamına gelmeyen çözümlerin aranabileceğine inanıyor” dedi.

Karar, İsveçli şirketin 2023 yılının tamamına ilişkin sonuçları beklenirken geldi. Mali yılın ilk dokuz ayına (Aralık-Ağustos) ait son hesaplar, net karında %61 artışla 7.147 milyon krona ulaştı. (yaklaşık 612 milyon euro).
 
Üst