Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hareketlilik ve enerji – yeni DLR enstitüleri

Hasan

New member
Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nin (DLR) iki yeni enstitüsünün temeli, Alman Federal Meclisi’nin dünkü uyum oturumunda atıldı. Gelecekte, hareketlilik ve enerji geçişi için yenilikçi teknolojileri araştıracaklar. Federal Meclis bütçe komitesi, iki enstitünün kurulması için gereken fonları onayladı. Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı (BMWi) bunun için yılda toplam 17,25 milyon avro sağlıyor. Federal Meclis’in dünkü uyum oturumunun kararını nihai olarak vermesi gerekiyor.

DLR İcra Kurulu Başkanı Prof. Pascale Ehrenfreund, “Yeni enstitülerden çok memnunuz çünkü bunlar, federal ve eyalet hükümetlerinin DLR’nin en ileri araştırmalarına duyduğu güvenin bir başka kanıtıdır.” “Yüksek sosyal alaka düzeyine sahip bilimsel yeterlilik, Almanya’yı bilim ve ticaret için bir yer olarak güçlendirmenin önemli temellerinden biridir. Yeni enstitülerle son derece ilgili enerji ve ulaşım alanlarındaki araştırmalarımızı güçlendirebildiğimiz için mutluyuz.”

bu DLR Deniz Enerji Sistemleri Enstitüsü Schleswig-Holstein’daki Geesthacht’ta yer alacaktır. Yük ve yolcu gemileri için enerji verimli ve düşük emisyonlu elektrik ile ısıtma ve soğutma sağlanması için entegre sistemlerin geliştirilmesine odaklanmaktır. Denizcilik uygulamaları için yakıt hücrelerinin daha da geliştirilmesi burada önemli bir rol oynamaktadır.

bu DLR Sistem Mühendisliği Enstitüsü Aşağı Saksonya’daki Oldenburg’da gelecekteki hareketlilik için, uzun süredir DLR ile yakın işbirliği içinde çalışan OFFIS enstitüsünün ulaşım departmanından bir bölünmenin sonucudur. Taşıma sistemleri ağından donanım-yazılım ortak tasarımına kadar, tüm sistem seviyelerinde tutarlı olan entegre geliştirme ve doğrulama yaklaşımları endüstri ile birlikte araştırılır ve uygulanır. Gelecekteki hareketlilik için ulaşım departmanının sistem mühendisliği için yeni bir DLR enstitüsüne devredilmesi, iş ve bilim için bir yer olarak Almanya için katma değer yaratıyor.
 
Üst