Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hazine, 2023 Gelir ve Varlık Kampanyasının başlangıcını ileri taşıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
2023 Gelir ve Varlık Kampanyası, Vergi Dairesi'nin mükellef takvimine göre beyannamelerin online olarak sunulmasıyla 3 Nisan'da başlayacak.

Vergi Dairesi böylece geçen yıl 11 Nisan'da başlayan Gelir Kampanyası'nın başlangıcını bu yıl için belirlenenden sekiz gün sonra ilerletiyor.


Yayınlanan takvime göre Kampanya, Paskalya Bayramı'nın hemen ardından 3 Nisan'da başlayacak ve bu yıl 30 Haziran Pazar gününe denk geldiğinden normalden bir gün daha uzun bir süre olan 1 Temmuz 2024'e kadar devam edecek.


Tarih



7 Mayıs – 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında Vergi Dairesi, vergi mükellefinin beyanını telefonla hazırlayabilecek – randevu talebi 29 Nisan – 28 Haziran tarihleri arasında yapılabilecek.

Vergi Dairesi'nin, 29 Mayıs – 28 Haziran tarihleri arasında randevu talebi ile mükelleflerin beyannamelerini bizzat kendi ofislerinde hazırlayabileceği tarih ise 3 Haziran – 1 Temmuz 2024 arasında olacak.


Bu kampanyada dikkate alınacak yeni özellikler arasında, tüm serbest meslek sahibi çalışanların, gelirlerine bakılmaksızın gelecek yıl Gelir Vergisi Beyannamesi vermelerinin zorunlu olacağı yer alıyor.

Ayrıca yakın zamanda Hükümet, Kişisel Gelir Vergisi (IRPF) beyanını “Vergi İdaresi'nin, beyanı tamamlamak için yardıma ihtiyaç duyan vergi mükelleflerine kişisel ilgi göstermesi koşuluyla” elektronik yollarla sunma yükümlülüğünü getirmiştir.

Hazine'den gelen bu açıklama, bu yıl Yüksek Mahkeme'nin kişisel gelir vergisi beyannamesinin sunulmasında tek kanal olarak elektronik araçların oluşturulması konusunda “düzenleyici yetersizlik” olduğunu ortaya koyan kararının ardından geldi.


yaşam yeri



Daha sürdürülebilir enerji tüketiminin sağlanmasına yardımcı olacak reformlara yönelik tüm tedbirler, ister özel konutlarda ister komşu bloklarda olsun, 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı. Bu yardım, mülklerinde bu eylemleri teşvik edenlerin kişisel gelir vergisinin %20, %40 veya %60'ını kesmesine olanak tanıyacak.

Ayrıca konut açısından bakıldığında, 1 Ocak 2024 itibarıyla imzalanan stresli bölgelerdeki yeni kira sözleşmelerinde kira bedelini düşüren maliklerin, net gelir üzerinden yüzde 90 oranında kişisel gelir vergisi kesintisi olacağı öne çıkıyor.
 
Üst