Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hazine, ödenecek gelir vergisi beyannamelerinin ve gelirlerinin hızla artacağını öngörüyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bugün 3 Nisan gelir kampanyası 2023 vergi yılını ilan etmeye başlıyor. Bu Çarşamba gününden itibaren beyannameler verilebilir veya Vergi Dairesi tarafından hazırlanan Kişisel Gelir Vergisi (IRPF) taslağı talep edilebilir, değiştirilebilir ve onaylanabilir. Ajans. İlk iadeler her zamanki gibi önümüzdeki Cuma, kampanyanın başlamasından sadece 48 saat sonra yapılacak.


Vergi Dairesi, geçen yıla göre %1,2 artışla 23.281.000 kişisel gelir vergisi beyannamesi almayı bekliyor. Bunlardan 14 milyon 614 bin adedi yani toplamın yüzde 63'ü, toplam 11 milyar 650 milyon euro tutarında geri ödemeye hak kazanacak. Girme beyannamesi bulunan 7 milyon 92 bin vergi mükellefi olacak ve bunların Hazine'ye yaklaşık 18 milyar 908 milyon euro ödemesi gerekecek. Vergi Dairesi, yatırılacak tutarın geçen yıla göre yüzde 12,2, olumlu beyannamelerin ise yüzde 10,2 oranında artacağını, iade edilecek tutarın ise yüzde 1,8, iade hakkına sahip vergi mükelleflerinin ise yüzde 3 oranında azalacağını öngörüyor. Tüm bu nedenlerden dolayı, Gelir Kampanyası'nın net sonucu Hazine lehine 7 milyar 258 milyon avro olacak. Bu rakam, geçen yıl elde edilen 4 milyar 987 milyon avronun yüzde 45 üzerinde.

Gelir kampanyasındaki bu gelir artışı, Vergi Dairesi genel müdürü Soledad Fernández Doctor ve Vergi Yönetimi müdürü Rosa Prieto tarafından düzenlenen bir basın toplantısında açıklandığı gibi, 2023 yılında gerçekleşmeyen daha fazla getiri olması nedeniyle meydana geldi. akılda tutma var veya çok düşük tutma var. Örneğin borsada güçlü yeniden değerlemelerin olduğu bir yılda konut satışından veya halka açık hisse senetlerinden elde edilen sermaye kazançları; ayrıca bireyler tarafından satın alınmasında gerçek bir patlama yaşayan Hazine Bonosu getirileri veya geçen yıl artan ekonomik faaliyetlerin getirileri de etkili oldu. Hazine hesaplamalarına göre ekonomik faaliyetlerden elde edilen gelirler %10 oranında artacak; sermaye kazançları, borsa artışlarından dolayı %17; ve %9 hareketli sermaye getirisi.

Aynı şekilde, bir bütün olarak beyannamelerdeki artış, tüm serbest meslek sahibi çalışanlara, asgari hayati gelire sahip olanlara beyan verme zorunluluğu getirilmesi veya analık veya doğum kesintisi hakkına sahip olanların genişletilmesi gibi düzenleyici gelişmelerden etkilenecektir. günlük bakım masrafları.


Varlık Vergisi ile ilgili olarak Hazine, geçen yıla göre yüzde 2,8 daha az olmak üzere 223 bin 119 beyanname öngörüyor ve bu beyannamenin geçen yıla göre yüzde 61,4 artışla 1 milyar 980 milyon euroluk gelir sağlayacağını öngörüyor. Beyanname sayısındaki hafif düşüşün açıklaması, bazı toplulukların muafiyet minimumunu artırmış olması, dolayısıyla bu vergiyi beyan etmek zorunda kalacak vergi mükelleflerinin sayısının azalmasıdır. Ancak bu miktar çok fazla artıyor, %61,4, çünkü bazı topluluklar, daha önce Büyük Servet Vergisi'ne (Devletin Miras vergisinden muaf olanlardan toplamak için oluşturduğu bir vergi) giden tahsilatı Varlık Vergisi'ne aktaracak şekilde düzenlemelerini değiştirdiler. – Miras, tahsilatı özerk topluluklara giden ve bu toplulukların düzenleme yetkisine sahip olduğu bir vergidir, Büyük Servet Vergisi ise devlete ait olup tahsili Devlete aittir. Verginin toplandığı topluluk Madrid'di. Büyük Şanslar hakkında.


Hazine Bildirimleri



Bu Gelir Kampanyası ayrıca, Vergi Dairesi tarafından sağlanan bilgileri değiştirerek beyannamelerini sunan vergi mükelleflerine yönelik Hazine bildirimleri ile de karakterize edilecektir, böylece “Verilere uyum sağlayan tamamlayıcı bir beyan sunmaları gerekip gerekmediğini değerlendireceklerdir. Vergi Dairesinin temelleri. Bu bildirimler 30 Haziran'a kadar mektupla yapılabileceği gibi Renta Web'de ve bildirim işleme durumu bölümündeki 'uygulama' üzerinden de yapılabilecek. Beyannamenin düzeltilmesine karar verilmesi durumunda, gönüllü dönem içerisinde olduğu için bunda ek ücret veya ceza yer almayacak ve Hazine, daha sonra olası bir doğrulamanın önleneceğini söylüyor.


Vergi Dairesi genel müdürü Soledad Fernández ve Vergi Yönetimi müdürü Rosa Prieto.


Virginia Carrasco


Vergi Dairesi, vergi mükelleflerine belirli gelirlerle ilgili önleyici bildirimlerde bulunmaya devam edecektir. Bu yıl, kira gelirlerinin, yabancı gelirlerin veya sanal para birimlerinin beyan edilmesi gerektiği yönündeki uyarıların yanı sıra vergi verileri, çevrimiçi kumar işlemlerine ilişkin bilgilerin mevcut olduğunu ve bu işlemlerde elde edilen sermaye kazanç veya kayıplarının beyan edilmesi gerektiğini belirtecek. Kaydedilecek zararın sınırı, aynı vergi döneminde oyunda elde edilen kârı aşamaz. Bu türden 164.000 ilan olacak.

Hazine, kripto paralar için 948 bin uyarı, diğer ülkelerden elde edilen gelirler için 895 bin uyarı ve mülk kiralamalar için 866 bin uyarı yapmayı planlıyor.


65 yaş üstü vatandaşlara yardım



Bu kampanyanın yenilikleri arasında, Vergi Dairesi, özerk idare veya şehir merkezi bulunmayan, nüfusu 3.000'den az olan küçük belediyelerde ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik özel bir yardım planının uygulamaya konulması yer alıyor. Bildirgenin hazırlanması ve sunulmasında yardım hizmeti sağlayan konsey. Bu durumlarda, belediye meclislerinin teknik imkanlarıyla, Vergi Dairesi personeli 65 yaş üstü kişilere randevu alarak, görüntülü yardımla yardımcı olacak.

Plan 7 Mayıs'ta başlayacak ve randevular 29 Nisan'dan itibaren yapılabilecek. 500'den fazla belediyeye ulaşacak.

Öte yandan, Vergi Dairesi genel müdürü bu Çarşamba günü ilk kez Katalonya için vergilerin %100'ünün aktarılması anlamına gelen benzersiz finansman önerisi hakkında konuştu ve “deneylerin ihtiyatlı bir şekilde yapılmasının daha iyi olduğuna” işaret etti. İşe yarayan şeylere zarar vermeyen duyarlılık ve yansıma. Fernández Doctor, Vergi Dairesi'nin kuruluşundan bu yana “etkililiğini, verimliliğini” gösterdiğini ve “herkesin hizmetinde olan bir kurum olduğunu” vurguladı.


Taslak



Kişisel gelir vergisi taslağı, Hazine'nin vergi mükellefi hakkında sahip olduğu tüm vergi verilerini içerir, ancak özellikle sermaye kazançları ve kayıpları, ekonomik faaliyetler ve kesintilerle ilgili olarak, Hazine'nin elinde olmaması nedeniyle vergi mükellefinin tamamlaması gereken bazı veriler olabilir. Her durumda, taslağı onaylamadan ve sunulan beyanı dikkate almadan önce, taslağı iyice gözden geçirmeniz tavsiye edilir.

Hem beyannamelerin iade edilmesi hem de yatırılması için beyanname verme süresi 1 Temmuz'da sona erecek, ancak sonucun yatırılacağı doğrudan ödemeli ise beyannameler ancak 26 Haziran'a kadar verilebilecek.

23 milyondan fazla vergi mükellefi beyannamelerini elektronik yollarla sunacak ve bunu elektronik yollarla yapmak zorunda: Vergi Dairesi web sitesi aracılığıyla, 'Vergi Dairesi' mobil uygulaması aracılığıyla otomatik olacak; Beyannamenin hazırlanması için Vergi Dairesi'nden telefonla veya onun ofisinde yardım talep etmeniz halinde, nihai sunum da elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.


Randevu



Gelir Vergisi beyannamenizi hazırlamak için Vergi Dairesi'nden telefonla randevu talebinde bulunmak 29 Nisan – 28 Haziran tarihleri arasında yapılabilir. Randevu internet üzerinden (www.agenciatributaria.es) veya şu telefon numaralarından talep edilebilir: 91 535 73 26 / 901 12 12 24 / 91 553 00 71 / 901 22 33 44.

Önümüzdeki 7 Mayıs'tan itibaren kampanyanın son günü olan 1 Temmuz'a kadar Vergi Dairesi, 'Sizi Arayalım' Planı aracılığıyla kişisel gelir vergisi beyannamenizi her zaman randevu alarak telefonla hazırlayabilecektir. Beyannameler, 3 Haziran Pazartesi gününden 1 Temmuz tarihine kadar Vergi Dairesi ofislerinde şahsen, her zaman randevu alınarak, 29 Mayıs – 28 Haziran tarihleri arasında talep edilebilecek şekilde hazırlanacaktır.

2023 yılında (ilan edilen yıl) 22.000 Euro'nun üzerinde geliri olanların, tek bir mükelleften gelip gelmediklerini beyan etmeleri gerekiyor ve iki veya daha fazla gelire sahip olmaları durumunda beyan etmeleri gereken eşik yükseltildi. yıl içinde ödeyenler: bu limit yılda 14.000 ila 15.000 Euro arasındadır. Ancak ikinci veya geri kalan ödeme yapanların gelirinin yıl içinde 1.500 avroyu aşması durumunda beyan edilmesi gerekecek.

Serbest meslek sahipleri için önemli bir yenilik var: Gelir düzeyine bakılmaksızın tüm serbest meslek mensuplarının beyanname vermesi gerekiyor. Bunun nedeni, serbest meslek sahiplerinin gerçek gelirine dayalı yeni katkı sistemidir. Hazine, katkıların düzenlenmesini gerçekleştirmek için gerekli tüm vergi bilgilerini Sosyal Güvenliğe sağlamalıdır ve aynı zamanda kişisel gelir vergisi beyannamesini doldururken hesaplar ayarlanır ve iade edilebilir.


Diğer kesintiler



Diğer yenilikler arasında doğum veya elektrikli otomobil alımında indirimin uzatılması ve tasarruf gelirlerine uygulanan vergi yer alıyor.

Üç yaşın altında çocuğu olan çalışan anneler, yılda 1.200 Euro'luk bir kesinti alma hakkına sahiptir (aylık 100 Euro'luk bir çek olarak da alınabilir). Bu yıl kesintinin annenin yaptığı SGK katkı payı toplamını geçemeyeceği sınırı kaldırıldı. Ayrıca kreş masrafları için 1.000 Euro'luk ek bir kesinti daha var.

Haziran 2023'ten itibaren satın alınan yeni elektrikli araçlar, maksimum 20.000 Euro'ya kadar satın alma değerinin %15'i kadar kesinti yapma hakkı veriyor. Ayrıca şarj noktası kurulumu için maksimum 4.000 Euro tutarında %15 kesinti yapabilirsiniz.

Sermaye veya tasarruflardan elde edilen gelirler için vergi cetvelinde 300.000 Euro'dan başlayan vergi oranı %14 olacak şekilde yeni bir bölüm oluşturulmuş ve önceki bölümde 200.000 ila 300.000 Euro arasında olan oran %13,5'e yükseltilmiştir. .
 
Üst