Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hepsi Kümesi’nin eski üyesi Gülçin Ergül: “Topluma uygun hizmet eden sanatkarlar alkış alsın isterdim”

Beykozlu

New member
2005 yılında ömrümüze giren ve müzikleriyle büyük bir fan kitlesi elde etmeyi başaran Hepsi kümesi, gerek televizyon dizisi gerek çeşitli projelerle Türkiye’nin en büyük ‘girlband’i unvanını kazanmıştı.

“Bir”, “Hepsi 2”, “Şaka (10+1)” üzere albümleriyle müzik dünyasında unutulmaz izler bırakan küme, 2009 yılında Gülçin Ergül’ün ayrılmasıyla bir kişi eksilmişti. Küme Hepsi, birkaç proje daha sonra devam etmeme sonucu almış, Gülçin Ergül ise solo çalışmalarını sürdürmeye devam etmişti.

Bir devrin sevilen kız kümesinin üyelerinden olan Gülçin Ergül; solo mesleğini, bölüm deneyimlerini ve geçtiğimiz yıl geçirdiği şanssız kazayı Ensonhaber editörü Tuğçe Karataş ile konuştu.


Müzik bölümüne 2005 yılında Hepsi kümesiyle girdiniz ve artık solo olarak çalışmalarınıza devam ediyorsunuz. Yaklaşık 18 yıllık tecrübenizden daha sonra Türkiye’deki müzik dalı hakkında neler söyleyebilirsiniz? Size nazaran dalda yanlış olan ve yapılmaya devam edilen şeyler var mı?

Her şey her an değişim ortasındadır, bu bir fizik kuralı. Kesimin de 18 yılda geçirdiği değişimleri az epeyce görüyor ve deneyim ediyorum. Ancak pek sıkıntı bir kesim. Biroldukca etken sizi bir yerlere getiriyor. halbuki ki dilerdim ki, yanar dönerli olmadan düpdüzgün biçimde, yetenek ve bu yeteneği uygun kullanan ve topluma/dünyaya uygun hizmet eden sanatkarlar alkış alsın.

“Yeteneği kıskananlar kendi yeteneklerini keşfedememiş kişilerdir”


Yer aldığınız kümede sesi en ön plana çıkan isim sizdiniz. Röportajlarınızda genelde kabul etmeseniz de, halk tarafınca sesi en hayli beğenilen ‘Hepsi kızı’ siz oldunuz. Sesiniz Christina Aguilera’ya da epey defa benzetildi. Sizce müziğe başlamak isteyen insanların sahip olması gereken en değerli şey güzel bir ses mi? Yoksa ses eğitilebilir bir şey olduğundan ikinci planda mı kalıyor?


Eğer materyaliniz güzel değilse ya da materyaliniz eksikse helvanız lezzeti yakalayamaz. İstediğiniz kadar karıştırın başında durun, irmiksiz helva olmaz. Helvanın başında dururken okuduğunuz o dua helvaya diğer bir boyut katar ya, o helvanın duası işte size yaradanın ikramı olan yeteneğinizdir. Ve bunu kıskananlar kendi yeteneklerini keşfedememiş bireylerdir. her insanın yetenekleri eşsiz ve farklıdır motamot koşullarının da farklı olduğu üzere. Çalışmakla kimse sizin yeteneğinize ulaşamaz. Fakat çalışmak size armağan edilen yeteneği kullanıp nazaranvinizi yerine getirmenizi sağlar, bu da bizim yaradana borcumuz diye düşünüyorum. Herkes kendisini bulmalı hayatta. Kendi yeteneğini kıymetlendirmeli.

“her insanın ortasında hissettiği bir misyonu var”


Hepsi kümesinden ayrılmanızla ilgili bugüne dek binlerce soru almışsınızdır. Dünya genelinde İngiltereli Little Mix kümesi, Fifth Harmony, One Direction son devirde dağılan kümelerden yalnızca birkaçı. Sizce dünya genelindeki müzik kümelerinin bu kadar çabuk ayrılmasının niçini nedir?


Çünkü her insanın ortasında hissettiği bir misyonu, bir benliği var. Prangalanmadıklarında özgürce birlikte olabiliyorlar lakin onun da sonu olduğunu düşünüyorum, her şeyin bir sonu var. Vakti var.

Ülkemizde hayatıyor olsaydınız ve yabancı bir müzik kümesinde yer alacak olsaydınız, bu hangi küme olurdu? niye?

Gerçekten bu biçimde bir hayalim yok. Doyuma ulaştım.

“yaşamımıza giren her bireyin özel misyonları var”


Geçtiğimiz sene sizi ve tüm hayranlarınızı derinden sarsan bir olay yaşadınız. yinedan geçmiş olsun ve başınız sağolsun. bu vakitte sizi ayakta tutan şey ne oldu? Toparlanma sürecinizde en hayli dayanak aldığınız duygu/düşünce ne oldu?


Anda kalmaya, kabullenme evresine olabildiğince çabuk geçmeye çalışmaya çalıştım ki bu fazlaca epey güç hala zorlanıyorum. Birtakım şeylerden kaçıyorum. Cümlelerime kabullenmekte zorlandığım için yansıtamadığım şeyler olabiliyor. Olgunlukla ömrün sizin için sunduklarıyla yola devam etmenin yollarını araştırıyorsunuz. Ben ömrümüzde her bir ortaya geldiğimiz kişinin özel misyonları olduğunu düşünüyorum.

“Aslında yalnız bireyleriz”



Bir röportajınızda spiritüel mevzularla ilgilendiğinizi söylemişsiniz. Akrep burcusunuz ve Akrep burçları için dönüşüm/bir daha doğuş burcu denir. Hakikaten de ömrünüzde sizi dönüşümden geçiren biroldukça bahis olmuş. Farklı acı ve travmalar deneyimleyen beşerler için ne tavsiye edersiniz?


Bu hayat yolunda etrafımızda epey kişi olsa da aslında yalnız bireyleriz. Her birimizin bambaşka bir patikası var. Bir o kadar da herkes farklı bir uğraş ortasında bu da bizi kısmen birlikte kılıyor. Ders almaya bakıyorum.
 
Üst