Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Herkes için özel Noel

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Asempa Derneği üyeleri.

Toplamda, Castilla y León ve Asturias merkezli 45 kuruluş, alışverişlerini bağımsız olarak yapabilmeleri için Alimerka Süpermarketlerinde kullanılabilecek 400 kupon aldı. Geçen Noel’deki katkıyı ikiye katlayan 20.000 Euro tutarındaki yardım, iki bölgede %41 daha fazla yararlanıcıya ulaşmamızı sağladı.

Gıda yardımı planı


Bu eylem, Alimerka Vakfı’nın 2021 yılından bu yana yürüttüğü aşevlerine yardım amaçlı mevcut programa eklenerek, bu kuruluşların yıl boyunca ihtiyaçları doğrultusunda Alimerka’dan alım yapmalarına olanak sağlıyor. 2023 yılı boyunca 50.000 Avro tahsis edildi ve aralarında Leonese Yardım Derneği’nin Ekonomik Mutfağı veya Burgos’taki Atalaya Kültürlerarası Derneği’nin Ekonomik Mutfağı gibi altı aşevi arasında dağıtıldı.

Gıda Yardım Planı, aşevlerine yapılan yardıma paralel olarak, Noel yardımı alanlar gibi diğer hassas grupları da desteklemeyi amaçlıyor. Son on iki ay içinde, hastalıkların veya engelliliklerin 96 üçüncü sektör kuruluşunun kullanıcılarının cepleri üzerindeki ekonomik etkisini azaltmak için kupon veya satın alma kartı olarak 123.400 Euro dağıtıldı.

Alimerka Vakfı’nın bu faaliyet alanı, klasik bağışlarda bulunmayan taze ürünleri elde etmelerini sağlayarak, menülerin organizasyonunu ve çeşitliliğini kolaylaştırarak kuruluşların ve kullanıcıların beslenme kalitesini artırıyor. Bu, kişinin beslenme hakkı konusundaki özerkliğinde bir artışı temsil etmektedir.

Bu planın yararlanıcıları aşevlerinin yanı sıra Alimerka Süpermarket ağında oluşan fazla ürünleri günlük olarak topladıkları ‘Atıksız Gıda’ programına da dahil oluyorlar. 2023 yılında 70 sosyal kuruluşa değeri 3 milyon avroyu aşan 1.147.000 kilo gıda dağıtıldı.
 
Üst