Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hidrojen – havacılık için enerji kaynağı

Hasan

New member
Önümüzdeki on yıllarda, bir enerji kaynağı olarak hidrojen, havacılığın iklim nötr bir sisteme dönüşmesinde kilit bir rol oynayacaktır. Yeni, bağımsız bir çalışma, havacılıkta hidrojen teknolojileriyle birlikte yeni ve yeni tasarlanan sistem yeniliklerinin, uçmanın küresel ısınma etkisini yüzde 50 ila 90 oranında ve dolayısıyla AB’de belirlenen havacılık emisyonları için ciddi azaltma hedeflerini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Yeşil Anlaşma ulaşmak için. Çalışma, önemli ölçüde daha sessiz ve daha yeşil uçaklar sağlamak için araştırma faaliyetlerini koordine eden ve finanse eden AB Komisyonu ile Avrupa havacılık endüstrisi arasındaki bir kamu-özel ortaklığı olan Clean Sky tarafından yaptırılmıştır.

Sonuçlar, 22 Haziran 2020’de yaklaşık 1800 katılımcının katıldığı bir web seminerinde sunuldu. Konuşmacılar arasında AB ve Avrupa havacılık endüstrisi temsilcilerinin yanı sıra DLR Havacılık Araştırmaları Yönetim Kurulu üyesi Prof. Rolf Henke de yer aldı. Katkısında şunları vurguladı: “Uçaklar için kapsamlı araştırma ve geliştirme çalışmaları, yakıt hücresi teknolojisinin ve sıvı hidrojen tanklarının daha da geliştirilmesinin yanı sıra karada ve havada yüksek altyapı yatırımları gerekiyor. Yönetmeliklerin tanımları ve sertifikasyon standartları da hidrojenle çalışan uçakların emniyetli ve güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlamak için önemlidir.”

Endüstri uzmanları, hidrojenin havacılıkta büyük ölçekte kullanılabilir hale gelmesi için gerekli bilimsel ve teknik ilerlemelerin sağlanmasının 10 ila 15 yıl alacağını tahmin ediyor. Çalışma sonuçlarına göre, ilk kısa menzilli hidrojenle çalışan gösterici 2028 yılına kadar geliştirilebilir.

Rapor, ilk gösterici için altyapı ve itici güç oluşturmak için açık standartlar içeren havacılık yönergeleri için çağrıda bulunuyor. Bu, uzun vadeli araştırma ve yenilik faaliyetlerinde ve bunların finansmanında güçlü bir artışı gerektirmektedir. Bunlar, teknoloji geliştirme için gerekli yasal ve finansal güvenliğe katkıda bulunacaktır.
 
Üst