Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hipoglisemi nedir, belirtileri nelerdir?

Leila

Global Mod
Global Mod
Hipoglisemi, bir kişinin kan sirkülasyonunda bulunan glikoz (şeker) ölçüsünün desilitrede 70 miligramın altına düşmesi durumudur.

Diyabet kadar yaygın görülen bu rahatsızlığın sebebi yaygın biçimde şeker hastalığı ile kontaklı olsa da bir diğer bir epeyce sebep de kan şekerinin düşmesine niye olabilir.

Ayrıyeten karaciğer ve böbrek yetmezliği, insülinoma, pankreas tümörleri ve kullanılan kimi ilaçlar hipoglisemiye niye olabilir.

Hipoglisemi ekseriyetle uzun vadeli açlık daha sonrasında ortaya çıkar. Lakin bireyin bedeni muhtaçlığı olandan daha fazla insülin ürettiği için, şeker oranı yüksek besinlerin tüketildiği öğünlerden daha sonra hipoglisemi atakları gözlemlenebiliyor.

HİPOGLİSEMİ BELİRTİLERİ

Titreme nöbetleri geçirmek

Şuur kaybı yaşanması

Baş dönmesi

Sık sık düşme

Halsizlik hissi

Demans

Bulanık görme

HİPOGLİSEMİ TEDAVİSİ NASILDIR?

Hipoglisemi semptomları olan bireylerin birinci basamakta karbonhidrat içeren besinleri tüketmesi gereklidir. Bireylerin hipoglisemi bulgularının ortaya çıkması ile tüketecekleri karbonhidrat ölçüsünün en az 15-20 gram olması önerilir.

Glikoz tabletleri yahut glikoz jeli, meyve suyu, olağan alkolsüz içecekler, bal ve şekerli tatlılar bireye yardımcı olabilir.

Okumaya devam et...
 
Üst