Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet, CNMC'yi ulusal dijital hizmetler koordinatörü olarak atadı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ajansın yaptığı açıklamada, Dijital Dönüşüm ve Kamu Hizmeti Bakanlığı, Ulusal Pazarlar ve Rekabet Komisyonu'nu (CNMC) ulusal dijital hizmetler koordinatörü olarak atadı.

Dolayısıyla Hükümet, dijital hizmetler için tek pazarla ilgili olan ve Üye Devletlerin “yetkili bir koordinasyon makamı atama” yükümlülüğünü belirleyen 2000/31/EC (DSA) Direktifini değiştiren Avrupa Birliği Düzenlemesi 2022/2065'in hükümlerine uymaktadır. dış etkilerden bağımsızlığın ve bütçesini yönetmede yeterli özerkliğin gerekliliklerini karşılayan.”


Bu şekilde CNMC, İspanya'da dijital aracıların ve çevrimiçi platformların sorumluluk ve yükümlülüklerini düzenleyen AB standardı olan Avrupa Dijital Hizmetler Yönetmeliği'nin koordinasyonunu, denetimini ve “tutarlı ve etkili uyumluluğunu” garanti etmekten sorumlu olacaktır. sosyal ağlar, 'pazar yerleri', arama motorları, uygulama mağazaları ve çevrimiçi barındırma platformları).

Bu anlamda CNMC, Avrupa düzenlemesinin internette yasa dışı ve zararlı faaliyetleri önlemeyi, kullanıcıların güvenliğini garanti etmeyi ve vatandaşlar ve şirketler için “daha güvenli, daha şeffaf ve öngörülebilir” bir dijital ortam yaratmayı amaçladığını açıkladı.


Avrupa Dijital Hizmetler düzenlemeleri koordinatöre (bu durumda CNMC'ye) “İspanya'da yerleşik hizmet sağlayıcılar üzerinde geniş denetim, soruşturma ve yaptırım yetkisi” veriyor.

Bu nedenle CNMC, içerik ve reklamların denetlenmesi ve tavsiye edilmesi için verilere ve algoritmik sistemlere erişim talep edebilir, düzenlemenin ihlali durumunda aracılara denetimler düzenleyebilir ve aracılara para cezaları uygulayabilir ve bu cezalar küresel yıllık cironun %6'sına kadar ulaşabilir. büyük internet platformları.

CNMC, “Aynı zamanda 'güvenilir işaretleyicileri' veya güvenilir uyarıcıları (yasa dışı içeriğin bildirimi konusunda tercihli kuruluşlar) ve yargısız anlaşmazlık çözüm organlarını sertifikalandırmaktan da sorumlu olacaklar” dedi.

Bu bağlamda Avrupa Komisyonu, oluşturdukları sistemik risklerle ilgili olarak “güçlendirilmiş yükümlülükler ve denetim sistemine” tabi olacak 20 adet çok büyük platform (VLOP) ve iki adet çok büyük arama motoru (VLOSE) belirlemiştir.

Bu riskler, yasadışı içeriğin yayılması, temel haklar, seçim süreçleri, kamu güvenliği, toplumsal cinsiyet şiddeti, kamu sağlığı veya özellikle dezenformasyon kampanyalarından kaynaklandığında, küçüklerin fiziksel ve zihinsel sağlığı üzerindeki olumsuz sonuçlarla ilgilidir.

Kuruluş, “Atanan dijital hizmetler koordinatörü olarak CNMC, Avrupa Dijital Hizmetler Kurulu'nun (EBDS) 19 Şubat'ta yapılacak açılış oturumuna katılacak” dedi.

Ayrıca Avrupa düzenlemeleri çerçevesinde, İspanyol Veri Koruma Ajansı, her iki kuruluş arasında tam işbirliği sağlanarak, veri koruma düzenlemelerine uygunluğun denetlenmesi konularında yetkili makam olacaktır.
 
Üst