Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet resmi olarak Avrupa fonlarından 10.000 milyon dolarlık dördüncü ödemeyi talep ediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Hükümet bu Çarşamba gecesi, Maliye ve Kamu Hizmetleri Bakanlığına bağlı olan Avrupa Fonları Genel Sekreterliği aracılığıyla, ‘Yeni Nesil AB’ fonlarının 10 milyar 21 milyon avro tutarındaki dördüncü ödemesini resmen talep etti. Söz konusu ekonomik kalemin alınması 61 kilometre taşı ve hedefin yerine getirilmesiyle bağlantılıdır.


Dördüncü paketin ödemesi, halihazırda alınmış olan 37 milyar 36 milyon avroya eklenecek; bunun 9 milyar 36 milyon avroluk kısmı ön finansman olarak alınmış ve diğer 28 milyar avroluk kısmı da ilk üç ödemeye karşılık gelecek. Avrupa Komisyonu’ndan olumlu değerlendirme alması halinde İspanya, halihazırda 182 kilometre taşı ve hedefe ulaşmış olacak.

Yönetim tarafından bildirildiği üzere talep, Kurtarma Planının bazı “temel reformlarını” içeriyor. Bunlar arasında sürdürülebilirlik faktörünün nesiller arası eşitlik mekanizmasıyla değiştirilmesi, emeklilik maaşının hesaplanmasında hesaplama döneminin uyarlanması ve azami katkı matrahının uyarlanması gibi emeklilik alanında benimsenenler öne çıkıyor.

Bu bağlamda Maliye Bakanlığı da girişimciliği ve iş ortamını iyileştirmeye yönelik reformlara dikkat çekiyor. Özellikle, “iş kurma prosedürlerini basitleştirmeyi ve iş büyümesi için çeşitlendirilmiş finansman kaynaklarını teşvik etmeyi amaçlayan” Yarat ve Büyüt Yasası ile Yeni Kurulan İşletmeler Yasası’nın yürürlüğe girmesinden bahsediyor.


Aynı şekilde Hükümet, insan kaynaklarının planlanması, organizasyonu ve yönetimi ile performans değerlendirmesinin düzenlenmesine yönelik tedbirlerin kraliyet kanun hükmünde kararnamesine dahil edilmesiyle kamu hizmeti alanında taahhütlerin yerine getirildiğini savunmaktadır. Buna, profesyonel kamu yöneticisi figürüne ilişkin düzenlemenin yanı sıra, “liyakat ve yeterlilik kriterlerinin geçerli olacağı şekilde üst düzey memur pozisyonlarına erişimde yapılacak değişiklikleri” de eklemeliyiz.


Teşvikler ve yatırımlar



Ele alınan reformlardan bir diğeri, patronaj kanununun “vergi teşvik rejimini iyileştirmek” amacıyla değiştirilmesiyle ilgilidir. Ayrıca döngüsel ekonomiye ilişkin önlem paketi, Atık ve Kirlenmiş Toprak Yasası veya Konut Yasası gibi “daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir ekonomiye ulaşmayı amaçlayan önlemlere” de dikkat çekiyor.

Öte yandan Hükümet, bu ödeme talebinde “yatırımların ağırlık kazandığını” bildirdi. Bu anlamda, özel sektördeki faaliyeti teşvik etmek amacıyla bir dizi sübvansiyon verildiğini ve sözleşmelerin imzalandığını ileri sürüyor. Aynı şekilde KOBİ’lere “dijital geçişe katkıda bulunmak için gerekli beceri ve araçları sağlamak” amacıyla destek programları başlatıldı.
 
Üst