Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet, seçim kampanyasının ortasında makro bir kamu istihdamı teklifi başlatacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Hükümet Başkanı Pedro Sánchez, 23 Temmuz genel seçimleri öncesinde şapkasında son bir numara yaptı: kampanyanın ortasında on binlerce insanın sivilleşmesine olanak sağlayacak tarihi bir kamu istihdamı makro teklifi başlatmak. memurlar ve yıllarca süren sınırlamanın ardından Kamu Yönetiminde Net istihdam yaratın.


Niyeti, kendisini La Moncloa’dan çıkarabilecek bir seçime on günden biraz fazla bir süre kala ve bir kez daha kraliyet kanun hükmünde kararnamesinden yararlanarak önümüzdeki Salı günü Bakanlar Kurulu’nda onaylamak. Bu kamu istihdam teklifinin ilkbaharda gün ışığına çıkması olağan olduğundan ve ayrıca 2023 Bütçe Kanunu’nun sağladığı yasal süre dışında yapıldığından tesadüfi bir olay gibi görünmüyor. UGT tarafından yakın zamanda kınandığı üzere 30 Haziran’dan önce onaylandı.

Dahası, Maliye Bakanlığı bir ay önce bu kamu istihdamı teklifini Bakanlar Kurulu’na götürmeyi planlıyordu, ancak aynı Salı sabahı, bu 23-J için seçimler ilan edildiğinde, bunun dışında bırakılma kararı alındı.

Onaylanacak toplam yer sayısı şu anda bilinmiyor. Maliye ve Kamu İşlevleri Bakanlığı bu Cuma günü ana sendikalarla toplanıyor ve masada 2023 yılı için kamu iş teklifi olacak. Ancak her şey önümüzdeki Pazartesi yeni bir toplantı olacağını gösteriyor.
 
Üst