Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet, Telefónica’ya girdikten bir ay sonra STC’den haber alamıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bir ay. Suudi grup STC, operatörün %9,9’unu satın aldıktan sonra Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu’na (CNMV) Telefónica’nın başkentine girdiğini bildirdiği geçen 5 Eylül’den bu yana geçen süre. O zamandan beri şirkette sessizlik mutlaktı. Ve ayrıca savunmanın belirli yönleriyle çatıştığı için çıkarma işlemine onay vermesi gereken Hükümet’ten de.


Şu anda idari kaynaklar, prosedür için gerekli olan resmi STC bildirimini henüz kaydetmediklerini açıklıyor. Telefónica da yeni hareketler öngörmüyor. Ancak her şey, operatörün hissedarları için kırmızıyla işaretlenmiş bir tarih olan ve Suudi grubunun bu konuda bir pozisyon işgal edip etmeyeceğini henüz bilmeden yeni stratejik planını sunacak olan 8 Kasım’ın yaklaşması göz önüne alındığında, önümüzdeki birkaç haftanın önemli olacağını gösteriyor. yönetim kurulu, idare.

José María Álvarez-Pallete’nin, tıpkı ulusal hissedarların (CaixaBank ve BBVA) çekirdek çekirdeğinin önünde düzenlenen son yönetim kurulu toplantısında yaptığı gibi, yatırımcılarına bir sakinlik mesajı göndermek için operasyon hakkında konuşacağı öngörülebilir. Geçen yıl 27 Eylül’de gerçekleşen ve orada bulunanlardan bazılarının STC’nin hisse paketini satın alacağı yaklaşık 2,1 milyar avroluk fiyattan rahatsızlık duyduğu görüldü.

Her halükarda her şey, Hükümetin o zamana kadar operasyona onay verip vermemesine bağlı olacak; ilk teklifi aldıktan sonra üç ayı var. Ayrıca STC’nin temettü politikalarını veya yatırım kararlarını değiştirebilmesi için istihdam, genel merkezin bakımı veya limitler gibi faktörlerin sağlanması amacıyla olası yeşil ışığın belirli koşullarla birlikte geleceği de öngörülebilir.

Bu haftalardaki sessizliğe ve operasyonu çevreleyen belirsizliğe rağmen Telefónica, eğer devam ederse bunun şirket için bir şok olacağını, özellikle de fiyatın hemen hemen sabit olduğu bir dönemde aktarıyor. Hatta 5 Eylül’de hisseleri seansı 3,75 Euro’dan kapattı. Bu perşembe günü sadece %0,8 artışla 3,78 avroya yükseldiler.
 
Üst