Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Iberia, grevin ilk saatlerinde takip oranının %17 olduğunu tahmin ediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Havayolunun bu Cuma sabah 7:00'ye kadar sağladığı rakamlara göre, sendikaların Iberia taşıma işçileri için çağrıda bulunduğu grev, ilk saatlerinde %17'lik bir takip oranına sahip.

Şirket, yaptığı açıklamada günün “normal” bir şekilde ilerlediğini ve asgari hizmetlerin karşılandığını garanti etti.


Havayolu, “Planlanan personelin katılımı %95, grevin takibi %17 ve çatışmayla ilgili herhangi bir olay yaşanmadı.” diye vurguladı.

Grev, UGT, CCOO, USO ve Şirketlerarası Komite tarafından bugünden 8 Ocak'a kadar çağrıldı ve Iberia grubu havayollarının 444 uçuşunun iptal edilmesine yol açarak 45.600'den fazla yolcuyu etkiledi.

Ancak grev, Üç Kral tatili ve Noel tatilinden dönüş operasyonuna denk gelen tarihlerde Iberia Havaalanı Hizmetleri'nin Aena havalimanlarında hizmet verdiği yüze yakın havayolunun operasyonlarını etkileyebilir.


Iberia'nın kurumsal müdürü Juan Cierco'ya göre, bu Cuma başlayan grev “açıklanamaz” çünkü “tüm işlerin yanı sıra maaş ve ekstra maaş koşulları ve sosyal yardımlar, sektörün V Konvansiyonu sayesinde ömür boyu garanti altındadır, tam olarak, şu anda grev çağrısı yapan sendikaların bu yıllarda yürüttüğü çalışmalara.

Iberia grubu grevden etkilenen yolcuların %80'inden fazlasının yerini değiştirirken, %10'dan fazlası geri ödeme talep etti.
 
Üst