Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex-35, turizm ve bankalar sayesinde 9.200’ü kurtarıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa borsaları, ihtiyatlılığın yatırımcı duyarlılığına hakim olmaya devam etmesine rağmen nabzını tutuyor. İspanya’da Ibex-35, yeni makroekonomik referansların ve her şeyden önce ABD’de faizleri yükseltmek için bir anlaşmaya varılmasına yönelik gergin bekleyişin damgasını vurduğu bir günde, göstergenin 9.200 puan toparlanmasını sağlayan %0,22’lik yükselişle günü kapattı. borç tavanı


Turizm ve bankalar, Meliá için %3,9’luk artışla tablonun üst kısmına öncülük ederken, bunu IAG (%+2,46), Sacyr (%+2,16), Sabadell (%+1,84), ArcelorMittal (%+1,83) ve Aena izledi. (+%1,67).

Öte yandan Acciona Energía (%-3,12), Naturgy (%-1,78), Grifols (%-1,70), Solaria (%-1,66), Iberdrola (%-1,56) ve Red Eléctrica (%-1,40) sıralamada yer aldı. seçici kayıpların ön saflarında.

Son günlerde piyasadaki en büyük endişelerden biri, ABD’de Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında ABD’deki borç tavanını uzatma konusunda bir anlaşmaya varılamaması ve böylece temerrüde düşmekten kaçınılması. Zaman daralıyor ama analistlerin çoğu, pek çok kez olduğu gibi, sonunda akıl sağlığının kontrolü ele geçireceği konusunda hemfikir.

“ABD yükümlülüklerini yerine getirmezse ne olur? Her şeyden önce, açık olalım: bu bizim temel senaryomuz değil” diyor Natixis Investment Managers Solutions’dan. Firmada, ABD Hükümeti’nin borç limitini uzatmaması durumunda olası sonuçların iki olduğunu düşünüyorlar: teknik temerrüt ve gerçek temerrüt.

“Teknik bir temerrüt, Amerika Birleşik Devletleri’nin mali yükümlülüklerinin bir kısmında veya tamamında uzun bir temerrüt süresi olarak tanımlanır. Gerçek bir temerrüt, hükümetin yükümlülüklerini ödemeyi bıraktığı bir durumdur. Ve nokta. Hikayenin sonu” diye açıklıyorlar. Açıkçası, ilk senaryo en olası gördükleri senaryo.

Piyasaya yeni bir ivme kazandıracak bir sonuç bekleyen yatırımcılar, Nisan ayında Euro Bölgesi’nde bir önceki aya göre onda bir oranında hızlanarak 6,9’dan %7’ye ulaşan TÜFE’nin nihai tahminini dün de öğrendi. Mart ayı için %.

Aynı şekilde, avro bölgesindeki temel enflasyon oranı %5,6’da kaldı ve böylece art arda dokuz ay boyunca sürekli artan artışların ardından Haziran 2022’den bu yana yıllık bazda ilk ılımlılık işaretini gösteriyor.

Bu arada hammadde piyasasında Brent varili Avrupa borsalarının kapanışında yüzde 2’nin üzerinde yükselişle son günlerdeki aşağı yönlü patikayı geride bırakarak 76,49 dolar seviyesinde yer aldı. ABD Batı Teksas ise 72.4 dolara yükseldi.
 
Üst