Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, Avrupa’da düşmeleri önlemek için bankalara ve turizm şirketlerine güveniyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanya Hisse Senedi Piyasası, piyasanın şu anda bulunduğu bu konsolidasyon aşamasında, Pazartesi günü Eski Kıta’nın geri kalan piyasalarında hakim olan kırmızı rakamlardan kurtulmayı başardı.

Ibex-35, bankaların ve turizm şirketlerinin çekmesi sayesinde, geçen Nisan ayının sonundan bu yana görülmeyen seviyeler olan 9.300 puanın yakınında %0,58 yükseldi. Bankinter %3,78’lik artışla selektife öncülük ederken, onu %2,3’lük artışla Mapfre, %2’den fazla artışla Meliá ve CaixaBank izledi.


Piyasa, ABD’de Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında ay sonundan önce borç tavanının yükseltilmesi ve böylece Hazine’nin ödeme taahhütlerini yerine getirmesine izin verilmesi konusunda anlaşmaya varmak için müzakerelerin gelişimini yakından izliyor.

Müzakereler geçen haftanın sonunda gerginleşti, ancak bu pozisyonların yeniden yakınlaşması bekleniyor. Link analistleri, “Müzakerelerin ilerleyişiyle ilgili herhangi bir olumlu haber yatırımcılar tarafından memnuniyetle karşılanacak, ancak tarafların hala pozisyonlara yaklaşmadığına dair bir işaret, Batılı riskli varlıkların, özellikle hisse senetlerinin davranışını cezalandıracaktır.”

Sonuç beklenirken, Bankinter’ın analiz departmanı, enflasyonun önümüzdeki birkaç güne damgasını vuracağına işaret ediyor, Cuma günü Atlantik’in diğer yakasında PCE özel tüketim endeksinin yayınlanmasıyla, göstergelerden biri yakından takip ediliyor. Federal Rezerv (Fed) para politikasının geleceğine karar verecek.


Belirsizlik



Örgütün bundan sonraki hamlelerine ilişkin şüpheler yüksek. Özellikle kurumun başkanı Jerome Powell’ın faiz artırım döngüsünün durdurulması için kapıyı açık bıraktığı ve aynı zamanda enflasyonla mücadelenin önceliğini sürdürmesini sağladığı son konuşmalarından sonra.

Aynı Pazartesi günü, Saint Louis Fed başkanı James Bullard, fiyatların hala çok yüksek olduğu, dolayısıyla para politikasının sıkılaşmaya devam etmesi gerektiği konusunda ısrar etti. Fed’in bu yıl faiz oranını 50 baz puan daha artırması gerekebilir” dedi. İstihdam piyasası güçlü kaldığı sürece bu sorunu geride bırakmanın tam zamanı” dedi.

Dolayısıyla, enflasyonun seyrine ilişkin beklentiler ve harcama tavanı müzakereleri, alıma devam etmek için net teşvikler bulamayan piyasayı hareket ettirebilecek tek referans olacak gibi görünüyor. Bankinter’den “Temmuz/Ağustos civarında sona erebilecek olan bu konsolidasyon aşamasında sabırlı olmalıyız” diyorlar.

Bu arada emtia piyasasında petrol fiyatı ılımlı seviyelerde hareket etmeye devam etse de toparlanıyor. Spesifik olarak, Avrupa’da bir ölçüt olan Brent’in varili 76 dolara yakınken, ABD’de Batı Teksas 71.9 dolardan hareket ediyor.
 
Üst