Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex kötü serisine son vererek 9.400 puanı toparladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Yatırımcıların petrol fiyatlarındaki artışa ve borç faizlerindeki artışa şüpheyle yaklaşmasıyla Avrupa borsaları beş günlük kayıpların ardından bir soluklanma dönemi geçirdi. Piyasanın faiz oranlarının bir süre daha yüksek kalmaya devam edeceğinden bu kadar korktuğunu gösteren iki faktör var.


İlk şüphelerin ardından Ibex-35 nihayet kârı tercih etti ve %1’lik bir artışla seçicinin ayın kapanışı ve borsa çeyreği öncesinde 9.400 puan toparlanmasını sağladı. Eylül ayını olumsuz kapatmamak için göstergenin yeniden 9.500 puan alması gerekiyor.


Alakalı haberler







Bunu ancak, bugünlerde bu yüksek faiz beklentisinden en çok yararlanan sektörlerden biri olan bankacılık sektörünün desteğini sürdürmeyi başarması ve ayrıca piyasanın ağır topları olan Santander ve BBVA’nın temettü temettülerinin onaylanması durumunda başaracaktır. bu perşembe sektörün artışlarına öncülük etti.

Ana Botín’in başkanlığını yaptığı kuruluş kapanışta %4,45 yükselirken, BBVA %3,25 yükseldi. Unicaja ve CaixaBank da %1,5 civarında artış gösterdi; ancak Solaria, Endesa ile yapılan tedarik sözleşmesine ek olarak ilk yarıda %15 daha fazla, 50,1 milyon euro kar açıkladıktan sonra %8 artışla seçici lider oldu. .

Borsa, yükselen bu değerlerle Cellnex’in tablonun alt kısmında yer alan kırmızı rakamları ve enerji değerlerini aşmayı başardı. Avro bölgesindeki makro sektörde de olumlu bir hava oluştu. İspanya’daki enflasyondaki artışa rağmen yatırımcılar, Almanya’nın Ağustos ayındaki %6,1 seviyesinden Eylül ayında yıllık bazda %4,5 seviyesinde seyreden TÜFE artışındaki ılımlılaşmayı memnuniyetle karşıladılar.

Bu arada, ham madde piyasasında petroldeki hafif hareketlenme, Avrupa’nın referans noktası olan Brent ham petrolünün varilinin 94 dolar civarında seyretmesini, ABD Batı Teksas ham petrolünün ise 92 doları aşmasını engellemiyor.
 
Üst