Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, savaştan bu yana en kötü haftasında %6 çöktü

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ne iyi niyetler, ne denetçiler tarafından sistemin sıkı bir şekilde savunulması, ne de geçmiş zamanları hatırlatan milyarder kurtarma paketleri. Aralarında JP Morgan, Morgan Stanley, Citigroup ve Wells Fargo’nun da bulunduğu 11 büyük ABD bankasının aldığı kararla Perşembe gününün erken saatlerinde yeni bir dönem yaşayan bankacılık sektöründe bu hafta dizginlerinden salınan sert güven krizini hiçbir şey durduramıyor. 30.000 milyon dolarlık ortak enjeksiyonla First Republic Bank’ı kurtarmak için.


Operasyon, merkez bankalarının “gerekirse” harekete geçme kararlılığıyla birlikte, yeni bir bankacılık krizine ilişkin korkuları bir şekilde yatıştırmayı başarmış gibi görünüyordu. Hiçbir şey gerçeklerden daha fazla olamaz. Credit Suisse ve UBS arasında olası bir birleşmeyle ilgili anlaşmazlık söylentileri, yatırımcıları yeniden sersemletti. Merkez bankasının 50.000 milyona kadar enjekte edeceği İsviçre kuruluşu dün borsada %8 daha kaybetti.

Ancak son darbe, ECB’nin konseyi olağanüstü toplantıya çağırma kararıyla geldi. Nihai bir karar veya somut önlemler yoktu. Ama yine sistemin sağlamlığını savunan evet ifadeleri.

Kuruluşun sözleri piyasaya yetmedi ve Avrupa’nın ana pazarlarında %1,5’lik düşüşlerle sonuçlanan yeni bir satış dalgası başladı. İspanya’da, Ibex-35 %1,92 düşerek 8.719 puana geriledi ve haftada %6’lık bir düşüşle bir yılın en kötüsü oldu

Yatırımcıların genellikle Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında her üç Cuma günü tekrarlanan sözde ‘dörtlü cadı saati’ vadelerinin neden olduğu ekstra gerilim dozu ile uğraşmak zorunda oldukları da dikkate alınmalıdır. İşlem hacimlerinin hızla yükseldiği ve dolayısıyla volatilitenin arttığı dört gün.


Ruhlar parke üzerinde gevşek



Her durumda, yatırımcılar arasında korku hissedilir. Santander %4,6, BBVA %3,5, halihazırda 0,98 avrodan işlem gören Sabadell %3,4 ve Bankinter ve CaixaBank %2’den fazla kayıpla yine seansın ana kurbanları bankalar oldu.

Durum kritik. Bu Cuma günü resmen iflas başvurusunda bulunan Silicon Valley Bank’ın düşüşünden bu yana, altı İspanyol kuruluşu borsada 26.000 milyon avro kaybetti.

En büyük sorunlardan biri, ECB’nin oranları artırma ve aynı zamanda gerekirse likidite enjekte etme konusundaki kesin niyetinden sonra, vücudun aynı anda hem ’emip’ hem de ‘patlayamayacağına’ dair birçok şüphenin devam etmesi. finansal sonuçlar olmadan zaman. Önümüzdeki haftalarda daha fazla bankanın temel sorunlarının ortaya çıkacağından kimsenin şüphesi yok.

Hatta olası bir bulaşma karşısında kurumların kendilerinin de endişelerini gösteren veriler zaten mevcut. Sadece birkaç gün içinde – ve bu sadece önleyici bir tedbir olsa bile – ABD kurumları, kurumun olağan penceresinden Fed’e likidite taleplerini tetikledi.

Spesifik olarak ve kurumun yayınladığı verilere göre sadece bu hafta 153.000 milyon dolara yakın talepte bulundular. Bir fikir edinmek için, bir önceki merkez bankasından yaklaşık 4.580 milyon istedi. Bu, 2008’deki önceki mali kriz sırasında ulaşılan ve önceki rekoru oluşturan 111.000 milyonu da aşan tarihi bir maksimumdur. Prestijli yönetici Bill Ackman, Twitter hesabı aracılığıyla “Bunu şimdi durdurmalıyız” dedi.
 
Üst