Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İğnesiz Covid-19 aşısına onay çıktı: Nefes çekerek kullanılacak

Leila

Global Mod
Global Mod
Corona virüsü salgınının başladığı ülke olan Çin’de iğnesiz Covid-19 aşısında umut verici bir gelişme yaşandı.

Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsü salgınıyla gayrette umut verici bir haber Çin’den geldi.

Çin, iğnesiz ve burundan nefes çekilerek kullanılan Covid-19 aşısına onay verme sonucu aldı. Tianjin merkezli CanSino Biologics tarafınca geliştirilen aşının, Covid-19 aşısından ve iğneli aşılardan korkanlara bir alternatif olması bekleniyor.

Çin idaresinin aldığı karar daha sonrasında CanSino Biologics’in pay kıymeti yüzde 14.5 artarken bu aşının beşerler üzerinde denendiği ve olumlu sonuçlar verdiği açıklandı. Burundan alınan aşının hücresel bağışıklığı artırması beklenirken, mukozada da müdafaayı artırmasının beklendiği açıklandı.

Uzmanlar ve yetkililer, havadaki parçacıklar aracılığıyla bulaşan Covid-19’a karşı geliştirilen iğnesiz aşının bireyler tarafınca mesken ortamında da rahatlıkla yapılabileceği duyuruldu.

Okumaya devam et...
 
Üst