Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İki Türk, Fas ve Mısır’dan ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi

Leila

Global Mod
Global Mod
Fas ve Mısır’da sıhhat sorunu yaşayan iki Türk vatandaşı, ambulans uçakla sabah saatlerinde Türkiye’ye getirildi.

Mısır’da kalp ameliyatı olan Gülizar Atalay ve Fas’ta bağırsak ameliyatı geçiren Mustafa Demirel, geçirdikleri operasyonlar daha sonrası gelişen komplikasyonlar niçiniyle Sıhhat Bakanlığı’na müracaat ederek tedavilerine Türkiye’de devam etmek istediler, iki hasta Sıhhat Bakanlığı’nın ambulans uçağıyla İstanbul’a sevk edildi.

Mısır’dan sevk edilen 31 yaşındaki kalp hastası Gülizar Atalay birinci ameliyatını 4 yaşındayken yurt haricinde geçirdi. O devir de takipleri Türkiye’de yapılan Atalay, yakın vakitte bir daha bir operasyona alındı.


Fas’ta bağırsak operasyonu geçiren 40 yaşındaki Demirel, ameliyat daha sonrası komplikasyonlar ötürüsıyla çok kilo kaybı yaşadı. Genel durum bozukluğu yaşayan Demirel, bir müddetdir Fas’taki bir hastanede yatarak tedavi görüyordu.


Atalay, ameliyatı daha sonrası komplikasyonlar niçiniyle Sıhhat Bakanlığı’na Türkiye’de tedavi olmak istediğini iletti. Hastaların talebi üzerine, Sıhhat Bakanlığı’nın Fas ve Mısır’a gönderdiği ambulans uçak, Demirel ve Atalay’ı da alarak, sabah 05.15’te Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

Atatürk Havalimanı’na iniş yapan ambulans uçak, alanda bekleyen ambulanslar aracılığıyla hastaneye kaldırıldı. Mustafa Demirel tedavisi için Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Kent Hastanesi’ne, Atalay ise Başakşehir Çam ve Sakura Kent Hastanesi’ne gdolayıldü.

Okumaya devam et...
 
Üst