Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Inditex kendi rekorunu kırdı ve tarihi ilk yarıda %40 daha fazla kazandı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Inditex bunu bir kez daha yaptı: Kendi rekorlarını kırdı ve analistlerin tahminlerinin üzerine çıktı. Tekstil şirketinin bu Çarşamba günü bildirdiğine göre, 2023-2024 mali yılının bu ilk döneminde (1 Şubat ile 31 Temmuz arasında), geçen yıla göre %40’lık bir artışı temsil eden 2.513 milyon Euro net kar elde etti. Bir açıklamada. Böylece ilk kez yılın ilk altı ayında 2 milyar 500 milyon avroluk net kâr sınırını aşmış oldu ve bunu, şirketlerin maliyetleri üzerinde önemli etkisi olan enflasyon krizinin damgasını vurduğu ekonomik belirsizlik ortamında gerçekleştirdi.


Satışlar da %13,5 oranında büyüyerek 16 milyar 851 milyon Euro’ya ulaştı; bu, hem mağazalarda hem de internette “çok tatmin edici” bir gelişme ve tüm coğrafi bölgelerde ve tüm formatlarda artışla tarihi bir rakam oldu. %16,6.

Brüt faaliyet sonucu (FVÖK) ise %15,7 artışla 4 milyar 663 milyon Euro’ya yükselirken, net faaliyet sonucu (FVÖK) yüzde 30,2 artışla 3 milyar 164 milyon Euro’ya yükseldi. Vergi öncesi sonuç ise yüzde 39 artışla 39 milyon Euro’ya yükseldi. %, 3.252 milyon Euro’ya ulaştı.

Marta Ortega’nın bir yılı aşkın bir süredir yönettiği şirketin sunduğu gücün bir başka kanıtı da, brüt kar marjının %14,1 artışla 9 milyar 801 milyon Euro’ya ulaşması ve bu rakamın satışların %58,2’sini oluşturması, bu da 27 baz puan daha fazla anlamına geliyor. önceki yılın ilk yarısına göre. Inditex, 2023’te istikrarlı bir brüt kar marjı (+/-50 baz puan) bekliyor.

«Bu dönemdeki sonuçlar, ekiplerimizin yeteneklerinin iş modeli performansındaki gelişmeleri pekiştirdiğini gösteriyor. Yaratıcılığa, ürün kalitesine ve müşteri deneyimine olan kalıcı bağlılığımızın yanı sıra sürdürülebilirlikteki kararlı ilerleme, iş modelimizi daha yüksek bir seviyeye taşıyan bir strateji oluşturuyor”, diye vurguladı CEO Óscar García Maceiras.

Tüm iş kollarında çift haneli büyümelerini sağlayan “üstün seviye”. 300 milyonun altında en az gelir sağlayan marka olmasına rağmen en yüksek artış yüzde 18,3 ile Oysho’da gerçekleşti. En fazla artış gösteren ikinci grup neredeyse %18 ile Stradivarius olurken, üçüncü sırada ise Massimo Dutti (%16,8) yer aldı. Zara Home da dahil olmak üzere Zara, %13,1 artışla 12.362 milyona ulaştı ve bu da toplam cirosunun %73,3’ünü temsil etti.


Yıl sonu için iyi tahminler



Galiçyalı şirket, “ilkbahar/yaz kampanyası koleksiyonlarının müşteriler tarafından çok iyi karşılandığının” altını çiziyor, ancak aynı zamanda satışların daha da artması nedeniyle, halihazırda başlamış olan ikinci dönem için büyük umutları olduğunu ve bunun ilkinden daha iyi olabileceğini öne sürüyor. 1 Ağustos ile 11 Eylül 2023 arasında sabit döviz kurlarıyla mağazada ve internette %14 ile biraz daha büyüyor. Tekstil devi, “Sonbahar/kış kampanyası koleksiyonlarımız müşterilerimiz tarafından çok iyi karşılandı” diyor.

Ayrıca Şubat-Temmuz ayları arasında Inditex 20 market açtı ve dönem sonu itibarıyla 5.745 mağaza işletti.

Bu nedenle Amancio Ortega tarafından kurulan şirket “gelecekteki büyüme için büyük fırsatlar” görmeye devam ediyor ve bu nedenle bu yıl operasyonel kapasiteyi artırmak, verimlilik elde etmek ve farklılaşmayı bir üst düzeye çıkarmak için yatırımlar yapıyor. Spesifik olarak, 2023 yılında sıradan yatırımların yaklaşık 1,6 milyar avro civarında olacağı tahmin ediliyor.

«Önceliğimiz moda teklifimizi sürekli olarak geliştirmek, müşteri deneyimini optimize etmek, sürdürülebilirliğe odaklanmamızı artırmak ve çalışanlarımızın yeteneklerini ve bağlılıklarını korumaktır. Bu alanlara öncelik verilmesinin uzun vadeli büyümeyi teşvik edeceğini vurgulayan şirket, “sonucun benzersiz bir pazar konumlandırması” olduğunu ve bunun da iş modeline “büyük potansiyel” sağladığını belirtti.
 
Üst