Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Iryo ve Ouigo, 2023'te yüksek hız fiyatlarını %40'a kadar düşürdü

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ulusal Piyasalar ve Rekabet Komisyonu'nun (CNMC) bu Pazartesi günü, uzun süredir devam eden savaşın ortasında açıkladığı üzere, yüksek hızlı trenler, İspanya'da sadece Renfe'nin AVE'si ile çalıştığı zamana kıyasla bugün %40'a kadar daha ucuz. bir hafta yeni operatörlerle ve Renfe'nin “kötü sonuçlarının” nedeni olarak Ouigo ve Iryo'nun düşük fiyatlarını suçlayan Ulaştırma Bakanı Óscar Puente ile mücadele ediyor.


Fiyatlardaki düşüşün en belirgin olduğu koridorlarda, en yoğun olanları; Madrid-Barcelona ve Madrid-Valencia, pandeminin patlak vermesinden önceki ve Renfe ile rekabet eden ilk operatör olan 2019'a göre %40 daha ucuz: Fransız şirketi Ouigo'yu kısa süre sonra İtalyan şirketi Iryo takip etti. Özellikle Compencia, Madrid'den Barselona'ya bugün ortalama 37 avroya, Valensiya'ya ise 22 avroya seyahat edebileceğinizi belirtiyor.

Organizasyon, Barselona'ya en ucuz fiyatları sunan operatörün Ouigo olduğunu (ortalama 37 euro), onu Iryo'nun (43 euro) ve Avlo'nun (44 euro ile Renfe'nin 'düşük maliyetli'si) takip ettiğini açıkladı. Valencia örneğinde Ouigo ve Avlo en ucuzlar (22,5 euro), onu Iryo (25 euro) takip ediyor.

Tüm bu fiyat düşüşleri, geçtiğimiz yıl fiyatlarını en çok ayarlamak zorunda kalan Renfe AVE trenlerini Barselona'ya ortalama yüzde 20, 62 avroya kadar, Valensiya'ya ise yüzde 23 daha az fiyat artışına sürükledi. 38 avroya kadar. Fiyatlardaki bu düşüşe paralel olarak 2023 yılının son çeyreğinde tüm koridorlarda yolcu sayısı ortalama %29 artış göstererek toplam yolcu sayısı 8,5 milyona yaklaştı.


İspanya'daki Ouigo'nun yöneticilerinin Bakan Puente'nin suçlamalarına yanıt olarak savundukları şey tam olarak budur: İspanya'daki Fransız operatörün genel müdürü Hélène Valenzuela, birkaç gün önce “Pazarı büyüttük” dedi. operatörler faaliyet gösterdikleri tüm eksenlerde büyümüşlerdir. İşletmeciyi, “Fiyatlarımızı düşük tutuyoruz diye ilk defa bizi suçluyorlar” diye eleştirdiler. Bu yıl mali dengeyi sağlamayı ve kayıpları geride bırakmayı ümit eden Ouigo, trenlerinin doluluk oranının yüzde 90 olduğunu ve bakanın ana güzergahlardaki Frekans nedeniyle sektörün sıkıntı çektiğinden bahsetmesini “tuhaf” bulduklarını belirtiyor. CNMC'nin verilerine göre artan talep nedeniyle %60 arttı.

CNMC verileri, pazar payına göre Renfe Viajeros'un tüm koridorlarda ana operatör olmaya devam ettiğini ve yolcuların %50 ila %76'sını yoğunlaştırdığını ortaya koyuyor. Iryo, 15 Eylül'den bu yana yalnızca Perşembe'den Pazar'a kadar faaliyet gösterdiği Madrid-Alicante dışında %25 ila %30 arasında bir pay elde ederken, Ouigo, Madrid-Barselona, Madrid koridorları -Valencia ve Madrid'de yaklaşık %21'lik bir paya sahip oldu. -Alicante, bu yıl Valladolid'e (gelecek Nisan), Murcia'ya (Haziran) ve Endülüs'e (ikinci dönem) gelmeyi bekliyor.

Kamu hizmetlerinde (başta Renfe Avant, Media Distancia ve Cercanías olmak üzere) Hükümet tarafından onaylanan indirimler ve ücretsiz indirimler yolcu sayısında artışa neden oldu. CNMC'ye göre, özellikle Yüksek Hızlı Orta Mesafe (Avant) yolcu sayısı %12,3, Cercanías'taki yolcu sayısı ise %6 arttı, ancak Konvansiyonel Orta Mesafe yolcu sayısı %6,2 azaldı.
 
Üst