Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İş adamlarının %70’i, yavaşlamaya rağmen bu yıl satışlarını artıracağına inanıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod



Ancak geçen yıla göre yedi puan daha azken, 2022’den daha fazla yatırım yapmayı planlayan yönetici sayısı da %50’ye düşürüldü.




COLPISA Madrid
12 Mart 2023 Pazar, 14:37


Enerji krizi, enflasyonun tırmanması ve yükselen faiz oranları, ekonomik tahminlerinde gösterilen temkinliliğe rağmen önümüzdeki on iki aydaki büyümeleri konusunda iyimser olan İspanyol şirketleri için karmaşık bir senaryo çiziyor. Bu, KPMG’nin CEOE ile işbirliği içinde yürüttüğü ve ankete katılan iş adamlarının %70’inin satışlarının yıl boyunca artmasını beklediği (2022’den yedi puan daha az) ‘Perspectivas España 2023’ raporundan açıkça anlaşılıyor. ve bu %50 daha fazla yatırım yapacak (Perspectivas España’nın son baskısından on puan daha az).

CEOE başkanı Antonio Garamendi, “Raporun sonuçları, şirketlerin ekonomiyi ve istihdamı devam ettirmesi için etkili destek önlemlerini teşvik etmenin yanı sıra, olumlu bir ortam yaratan siyasi istikrar ve kaliteli düzenlemeler çerçevesine sahip olma ihtiyacını yeniden teyit ediyor” dedi. yatırım ortamı.

KPMG’nin İspanya başkanı Juanjo Cano, “mevcut bağlamın gerektirdiği sağduyu çerçevesinde, İspanyol işadamlarının kuruluşlarının gelişimiyle ilgili beklentileri iyimser ve satışlardaki artışa, promosyonlara olan güvenlerini gösteriyor.” yatırım ve istihdamın sürdürülmesi. Bu iyimserlik, dijital ve sürdürülebilir dönüşümde ilerlemeye devam etme konusundaki kararlı taahhüdüne dayanmaktadır”.

İspanya ekonomisinin durumu ile ilgili olarak, yöneticilerin %57’si durumu adil olarak değerlendirirken (2022’de %53), %28’i ise kötü veya çok kötü olduğunu düşünüyor. Bu veriler, şirketlerinin mevcut durumu hakkında paylaştıkları görüşle çelişiyor: neredeyse dörtte üçü (%73) bunun iyi veya mükemmel olduğunu düşünüyor. Ayrıca işadamlarının %44’ü bu yıl durumun düzeleceğine inanıyor.
 
Üst