Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Isidro Fainé, “belirsiz görünüme” rağmen bankacılığın geleceği konusunda iyimser

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
«la Caixa» Vakfı ve CECA başkanı Isidro Fainé, bu Pazar günü, ABD’de Silikon gibi bölgesel varlıkların düşüşüyle serbest bırakılan gerçek dalgalanmaların yaşandığı finans sektörünün geleceğine ilişkin iyimserliğini gösterdi. Valley Bank (SVB) ve Credit Suisse’in Avrupa’daki bekleyen tüm piyasası ile geleceği.


Dünya Tasarruf Bankaları ve Bireysel Bankalar Enstitüsü’nün (WSBI) başkanı, Cartagena de Indias’ta (Kolombiya) 2023 Uluslararası Bireysel Bankacılık Liderleri Toplantısı kutlamaları sırasında, “son yıllarda faiz oranları, bir dizi finansal kriz yaşadık ve bankacılık sektörünün düzenleyici çerçevelerinde köklü reformlara uyum sağlamak zorunda kaldık”. “Karmaşık, belirsiz ve istikrarsız bir panoramaya dalmış durumdayız” diye kabul etti.

Ancak Fainé, “geleceğimiz konusunda iyimser” olduğunu iddia etti. Forumda yaptığı konuşmada, “derin bir sosyal sorumluluk duygusuyla bankacılığı inşa etmeye devam etmek ve daha müreffeh, sürdürülebilir ve eşitlikçi bir toplumu gerçeğe dönüştürmek için bir araya geldik” dedi.

Fainé, “Eşitsizliklerin arttığı bu dönemde, sosyal hizmetimiz her zamankinden daha önemli. İş modelimizde finansal kapsayıcılığa öncelik veriyoruz ve geniş bir Obra Sosyal faaliyet programı yürütüyoruz”.


Öncelikler



2023 Uluslararası Bireysel Bankacılık Liderleri Toplantısı, “Finansal eğitim, siber güvenlik ve sürdürülebilir finansta küresel trendler” başlığı altında Kolombiya’nın Cartagena de Indias şehrinde düzenlendi.

Ele alınan sorunlar, WSBI’nin ve üye kuruluşlarının, 2021’de Paris’te düzenlenen ve Isidro Fainé’nin dünya örgütünün başkanı olarak görevini yenilediği son Kurultay’da ana hatları çizilen öncelikli iş hatlarına sıkı bağlılığını gösteriyor.

Finansal kapsayıcılık, sürdürülebilir finansın teşviki, yenilikçilik, müşteriye yakınlığı teşvik etmek için dijitalleşmenin kullanımı ve Basel IV çerçevesinde ödeme gücünün güçlendirilmesi, bu yeni etkinlikte belirginleşen önümüzdeki yıllar için belirlenen önceliklerdi.

1924 yılında oluşturulan WSBI, beş kıtada 67 ülkeden, toplam varlıkları 15.6 trilyon doları bulan ve dünya nüfusunun %21’ine yakın 1.700 milyondan fazla müşteriye hizmet veren 6.400’den fazla tasarruf bankasını ve perakende bankayı temsil ediyor. ağırlıklı olarak KOBİ’lere ve ailelere yönelik finansal hizmetler.
 
Üst