Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Isınmak Bir İşe Yaramaz!

Leila

Global Mod
Global Mod
Her alanda kent efsanesi haline gelmiş bilgiler vardır. Kimse nereden geldiğini bilmez fakat herkes yapmaya devam eder. Bizim alanımızdaki kent efsanesi de idmandan evvel ısınmaktır.


Hadi sizinle şu kent efsanesini yerle bir edelim.


Isınma yapılması planlanan işe hazırlanma üzere düşünülebilir. Buradaki maksat kasların ve eklemlerin iş için hazır olması ve sakatlanmamasıdır.

Toplumun tamamının ısınma ile ilgili bir fikri var. Ben bunu nereden biliyorum? Salonlarımıza gelen çabucak hemen eğitimimizi almamış herkes idmandan evvel kolunu bacağını çekiştirerek ısınmaya çalışır. Bende ne vakit bunu görsem bir bilgisiz daha gelmiş aydınlatalım derim.

Toplumun ısınma olarak bildiği şey kültür fizik hareketleridir. Beşerler bir biçimde bunları öğrenmişler ve ortadan yıllar geçmesine karşın uygulamaya devam etmekteler. Fakat bilmiyorlar ki biz spor sıhhat kültürü olmayan bir toplumuz. Toplumda bilinen her şey atletlerden görülen ve öğrenilen şeyler.

Kişi bakıyor atlet ısınıyor. Tamam diyor ısınmak faydalıdır. Kişi atletin nasıl ısındığına bakıyor. Tamam diyor ısınmak bu biçimde bir şeydir. daha sonra da hayatı boyunca uyguluyor. Lakin büyük bir kusur yapıyor.

Herkes atlete bakıyor, lakin kimse atlet değil herkes sedanter. Yani sporla alakası olmayan bir kimse.

Herkes atletin nasıl ısındığına bakıyor lakin atlet yapacağı tehlikeli hareketler için ısınıyor. Ancak kendisi yalnızca sıradan antrenmanlar yapacak.

daha sonra da ısınması idmanlarından daha tehlikeli olan alışkanlıklar oluşturuyor.

Size net bir biçimde söyleyeyim. Toplumun ısınma diye yaptığı bütün hareketler ritüalistik hareketler denilen içeriklere sahiptir. Araştırmalar bu hareketlerin %92’sinin sakatlıklara niye olduğunu gösteriyor.

Ayrıca unutmayın bu hareketler direnç antrenmanı yapmak için değil performans sporu yapmak için yapılıyor. Yani idmanın ısınması sporun ısınmasından büsbütün farklıdır.

Egzersizin ısınması; yapacağınız hareketin birebirini uygulanmadan evvel düşük yüklerle yine edilerek kas ve eklemlerin hareketin yapılacağı açıya hazırlanmasıdır.


Yani muhakkak bunları yapmayın:


Bunları yapmak yerine mesela bir omuz idmanı yapacaksanız evvel bunu yapın:


daha sonra omuz antrenmanını yapın.


Örneğin bacak antrenmanı yapacaksınız. Evvel bunu yapın.


daha sonra bacak idmanı uygulayın.


Okumaya devam et...
 
Üst