Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İspanya AB mali kurallar anlaşmasının %70’ini tamamladı ve bir anlaşmanın mümkün olduğunu düşünüyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa Birliği’nin (AB) küresel pazarda güçlü olabilmek için güçlü iç kurallara ihtiyacı var. AB Ekonomi Bakanları’nın (Ecofin) Santiago de Compostela’daki gayrı resmi toplantısı, bu cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Latin Amerika ve Karayip ekonomileri ile ilişkilerde bir öncesi ve sonrası” anlamına geldiğini söyledi. Calvino. Toplantı aynı zamanda 2024’ten itibaren uygulanacak yeni Avrupa vergi kurallarının temellerinin atılmasına da hizmet etti. Calviño, “metnin %70’inin” zaten kapatıldığını ve AB Konseyi’nin İspanya başkanlığının yapıldığını vurguladı. Şimdi Üye Devletlerle siyasi müzakerelere geçilecek.


Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ticaretten Sorumlu Komisyon Üyesi Valdis Dombrovskis, İspanya’nın anlaşmaya varma azmini alkışladı: “Mali kurallara ilişkin anlaşmayı tamamlamak büyük bir zorluk, ancak İspanya başkanlığı programa uyma konusunda oldukça kararlı.” , İşaret etti.

Brüksel için yeni mali kurallara ilişkin anlaşma “acil” ve İspanya bu müzakerelerin önündeki engelin kaldırılmasını kendisine öncelikli hedef olarak belirledi. Calviño, “Temel çekirdeğin dışında kalan tüm konular üzerinde anlaşmaya varıldı” diye vurguladı. Zorluk, Avrupa ülkelerinin borç ve açıklarının azaltılmasını sağlayan ve aynı zamanda ikili yeşil ve dijital geçiş karşısında gerekli yatırımların yapılması için gerekli alanı bırakan bir dengenin sağlanmasında yatmaktadır.


En büyük engel Almanya



Avrupa Komisyonu’nun Nisan ayındaki teklifi, aşırı kamu borcu ve açıkları bulunan Üye Devletler için %0,5 oranında zorunlu mali ayarlama içeren, her ülkeye özel planların kapısını açtı. Bu ilk yaklaşım, borç kesintisi ve asgari yüzde 1 açık isteyen Almanya’yı memnun etmedi.

Aylar sonra, Brüksel tarafından hazırlanan esas üzerinde çalışarak ilerleme kaydedildi ve İspanyol bakan, yıl sonuna kadar bir anlaşmaya varılması konusunda “tüm ülkeler açısından kesin bir kararlılık” görüyor. “Her ülkenin kendine özgü özelliklerinin dikkate alındığından emin olmalı ve aynı zamanda hepsi arasında eşit muameleyi sağlayacak kurallar oluşturmalıyız.” Şimdilik İspanya, Ecofin için ilk teklifi 17 Ekim’de hazırlamayı taahhüt etti.

Buna paralel olarak, 2024’e karşı, Topluluk Yönetimi “mali ihtiyatlılık” ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile koordinasyon konusunda kararlıdır. İspanya başkan yardımcısı, salgın sırasında ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra “mali ve para politikasına ilişkin koordinasyonun temel olduğunu ve şimdi de temel olduğunu” kabul etti. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Yirmi Yedi’yi kamu borçlarını azaltmaları ve enflasyonun yükselmesine katkıda bulunabilecek enerji krizi nedeniyle uygulanan yardımları geri çekmeleri gerektiği konusunda uyardı.
 
Üst