Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İşte coronada son durum! Bugünkü olay ve vefat sayısı belirtildi

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanlığı’nın deklare ettiğı 19 Şubat 2022 Cumartesi gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna bakılırsa son 24 saatte 278 kişi hayatını kaybetti. Yeni olay sayısında ise düne bakılırsa düşüş yaşandı. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, “Omicron varyantı yüklü devam eden ve olayların genelde yavaşça seyrettiği salgının toplum üstündeki direkt yahut dolaylı tesirlerini en aza indirmek için gerekli adımları atıyoruz. Molnupiravir etken unsurlu antiviral ilacın risk kümesindeki hastalara dağıtımına başlandı” dedi.

Sıhhat Bakanlığı, Türkiye’nin günlük COVID-19 tablosunu deklare etti. 19 Şubat bilgilerine göre, 462 bin 252 test yapıldı.

Son 24 saatte, 80 bin 454 yeni olay tespit edildi. Bugün 96 bin 664 kişi de sıhhatine kavuşurken corona niçiniyle 278 kişi ömrünü kaybetti.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, “Omicron varyantı yüklü devam eden ve olayların genelde yavaşça seyrettiği salgının toplum üstündeki direkt yahut dolaylı tesirlerini en aza indirmek için gerekli adımları atıyoruz. Molnupiravir etken unsurlu antiviral ilacın risk kümesindeki hastalara dağıtımına başlandı” dedi.


AŞILAMADA BİRİNCİ SIRADA HANGİ KENT VAR?

Bakanlığın tablosuna bakılırsa Türkiye’de en epey aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna nazaran Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

DÜN OLAY VE VEFAT SAYISI KAÇTI?

Bakanlığın 18 Şubat datalarına göre, dün 463 bin 855 test yapılmıştı. Dün, 87 bin 411 hadise tespit edilirken, 264 kişi ömrünü kaybetmiş ve 102 bin 94 kişi sıhhatine kavuşmuştu.

Okumaya devam et...
 
Üst