Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İzmir’de ağır bakım servisleri büsbütün doldu

Leila

Global Mod
Global Mod
İzmir’de pandemi ve ağır bakım servisleri doldu. İzmir Tabip Odası, acil servis ağır bakım ünitelerinde bile boş yer kalmadığını, sıhhat sisteminin kilitlenmek üzere olduğunu deklare etti.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın deklare ettiğı Covid Haritası’na göre, 15 – 21 Ocak 2022 haftasında İzmir’de hadise sayısı 100 binde 729.81 oldu. Olay artışlarındaki süratli yükseliş sebebi ile gözler İzmir’e çevrildi. İzmir Tabip Odası Lideri Lütfü Çamlı tablonun vahim olduğunu söylemiş oldu.

Çamlı, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, İzmir’deki devlet hastanelerinin pandemi ve ağır bakım servislerinde boş yer kalmadığını bildirdi. Acil servis ağır bakım ünitelerinin bile dolu olduğunu belirten Çamlı, şöyleki konuştu:

– Son bir aydır İzmir’de hadise sayıları 10 katı aşan biçimde artış gösteriyor. Bütün hastanelerin ağır bakımlarında boş yer kalmadı. Hatta acil servis ağır bakım üniteleri de doldu. Acil servislerde ağır bakım sırası bekleyen hayli sayıda hastamız var. Yeni pandemi ve ağır bakım servisleri açılıyor, buna karşın yine de yetmiyor. Zira fazlaca önemli hadise sayıları ile karşı karşıyayız.

HASTANELERDE KAOS VAR

– Ayrıyeten, acil servislere akut apandisit, mide kanaması üzere acil durumlar sebebi ile başvuran hastaların birçoğunun Covid testi de olumlu çıkıyor. Şu anda hastanelerde tam bir kaotik durum kelam konusu.

AĞIR BAKIM VE ACİL SERVİSLER DOLU

– Haftalar evvelce ihtarlarda bulunmuş, Omicron varyantının baskın olacağını, epey süratli bulaştığını, önemli bir yayılım göstereceğini, buna karşı kesinlikle önlemler alınmasını tabir etmiştik. Fakat ne yazık ki sıhhat otoriteleri ısrarla tasaya ve ek bir önleme gerek olmadığını açıklamaktalar. Hala günlük 100 binlere yaklaşan olay sayısına karşın Sıhhat Bakanı çıkıp hayli rahat “Endişeye mahal yok” diyor. Ne vakit endişelenmeliyiz? Filyasyon bırakıldı. PCR taramaları yapılmıyor. Pandemi doğal haline bırakıldı. Ağır bakımlar ve acil servisler ful doldu. “Kendi başınızın dermanına bakın” diyen sıhhat otoritesi ile karşı karşıyayız.

REHAVET YARATMA EFORLARINI KINIYORUM

– Durum bu kadar ciddiyken, sıhhat sistemi kilitlenmeye gerçek giderken, Sıhhat otoritelerinin hala “esasen Omicron yavaşça hastalık yapıyor” diyerek rehavet duygusu yaratma uğraşlarını kınıyorum ve neye hizmet ettiklerini anlamakta kuvvetlik çekiyorum.

Okumaya devam et...
 
Üst