Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İzmir’de uydurma aşı yapan hemşireye 241 yıl mahpus istendi

Leila

Global Mod
Global Mod
İzmir’deki bir hastanede vazifeli hemşire ile enjekte edilmediği biçimde “aşılı” gösterme konusunda anlaştığı 13 kişi hakkında hazırlanan iddianame, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan, Vilayet Sıhhat Müdürlüğünün kabahatten ziyan nazarann taraf olarak yer aldığı iddianamede, kentteki bir eğitim ve araştırma hastanesinde hemşire olan R.K.Y’nin, diğer ünitede nazaranvli olduğu biçimde yakınlarının Covid-19 aşısı yaptırmak için geleceğini belirterek “Covid-19 aşı birimi”nde bakılırsav aldığı açıklandı.

İddianamede, hemşire R.K.Y’nin, 11 Ağustos 2021’de hastaneye gelen kişiyi, aşı uygulamadığı biçimde, “aşı yapılmış” üzere gösterdiği ve bu metotla şahıslardan para tahsil ettiğinin diğer bir hemşirenin ihbarıyla ortaya çıkarıldığı tabir edildi.

Hemşire R.K.Y’nin, 13 şahısla “Covid-19 aşısı yapmadan kayıtlarda yapılmış üzere gösterme” konusunda anlaştığı, bunlardan kimilerinden para aldığı, 7 şahsa aşı uygulamadığı biçimde uygulanmış üzere gösterdiği, başkalarında ise aksiyonun teşebbüste kaldığı, WhatsApp yazışmaları ve para hareketleriyle tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, R.K.Y. hakkında 13 defa “rüşvet almak”, 7 kere “bilişim sistemine hukuka muhalif bilgi yerleştirme ve sistemdeki bilgileri değiştirme” ve 8 defa de “kamu malına ziyan verme” kabahatlerinden 69 yıl 2,5 aydan 241 yıl 6 aya kadar mahpus cezası istendi.

13 sanık hakkında da “rüşvet vermek”, “bilişim sistemine hukuka alışılmamış data yerleştirme ve sistemdeki bilgileri değiştirme” ve “kamu malına ziyan verme” üzere hatalardan cezalar istendi.

R.K.Y’nin telefonunda yapılan incelemede, kendilerini aşı yaptırmış üzere göstermek isteyenlerle bilgi akışı ve uyum sağlamak için bir WhatsApp kümesi oluşturduğu bilgisine yer verilen iddianamede, sanığın kümede bulunan bireylere “Lütfen ismimi sessiz zikredin”, “Arkadaşlar, iğnenin ucu küçük, emniyetteyiz ve inançtayız, tamam mı?”, “Aşı odasına elimde bir dolu bir boş enjektörle giriyorum, dolu enjektörü çöpe atıyorum, boş enjektörü aşı bölgesine uygulama yapıyorum.” halinde iletiler gönderdiği kaydedildi.

Aşı enjekte etmediği biçimde sahtecilikle sisteme “aşılı” olarak tanımladığı şahıslardan 189 lira tahsil ettiğinin hemşire R.K.Y’nin hesap hareketleri ile ispatlandığı belirtilen iddianamede, aşı yaptırmış üzere gösterildikleri öne sürülen şahısların tabirlerine de yer verildi.

Sanıklar 12 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak.

İzmir’de 13 Ağustos 2021’de aşı yapmış üzere göstererek yapmadığı ve geçersiz aşı kartı oluşturulmasına imkan sağladığı ileri sürülen hemşire R.K.Y. tutuklanmıştı. Vilayet Sıhhat Müdürlüğü de hususa ait idari inceleme başlatmıştı.

Okumaya devam et...
 
Üst