Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kabızlık ve Sindirim Sorunu Olanlara İlaç Üzere Gelecek Her Meskende Bulunan O Meyve Hangisi?

Leila

Global Mod
Global Mod
Kronik olarak yaşanan bağırsak sıkıntılarına, kilo vermeye ve demir eksikliğine kadar faydaları saymakla bitmeyen o kış meyvesi şimdiden tezgahlarda yerini aldı. Şayet sizde kışın bağışıklığım düşüyor, sık sık mide ve bağırsak sıkıntıları yaşıyorum, diyorsanız bu meyveyi evinizden eksik etmeyin.


Tatlı ve ekşi bir tadı olan muşmuladan bahsediyoruz!


Muşmula, deyince tanıyamadıysanız bu meyvenin ismi yörelere nazaran değişebiliyor. Döngel, beşbıyık, ezgil üzere isimlerle de anılan muşmula, gülgiller ailesinin mensubu olan bir ağaçta yetişiyor. Bu ağaçlar kısa uzunluklu bodur ağaçlar olduğundan muşmula meyvesi de en çok can eriği kadar büyüyebiliyor.


Kabızlık problemine birebir!


Mide, bağırsak sıkıntıları ve sindirim rahatsızlıkları birçoğumuzun ortak kaygısı. Lakin tahlili meyve tüketmek kadar sıradan aslında! Muşmula içerisindeki yüksek lif oranı ve antioksidan niteliği ile bağırsak hareketlerini hızlandırır. Mide bulantısı ve kusma üzere şikayetleri azaltır.


Kilo vermeye yardımcı olur.


Bağırsak hareketlerini hızlanmasına ve ötürüsıyla kabızlığın düzelmesine yardımcı olan muşmula, diyet listelerinizin de baş tacı olacak. Yeme alışkanlıklarınızı tertibe sokan meyve, bedendeki ödemi atmanıza da yardımcı olur.


Vücudun muhtaçlık duyduğu kıymetli mineral ve vitaminleri sağlar.


İçerisindeki kalsiyum, fosfor, potasyum ve demir ile bedenin muhtaçlık duyduğu bedelli mineral ve vitaminleri kazandırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt kanserini önleyici bir özellik taşır. özelliği vardır. Yanı sıra, güçlü içeriği ile sakinleştirir ve depresyona da güzel geldiği söylenir.


Nasıl tüketmeliyiz?


Muşmula meyvesini çiğ tüketebilirsiniz. Başka yandan içerisindeki çekirdekleri de sindirim sistemini düzenleyerek idrarı artırıcı, mesane ve böbreklerdeki taşın dökülmesine yardımcı olacağından suyu kaynatılarak tüketilebilir.

Okumaya devam et...
 
Üst