Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kamu eczacıları düzenleme bekliyor: Mağdur edildik

Leila

Global Mod
Global Mod
Türkiye’de kamu hastanelerinde nazaranv yapan 3 bin 950 eczacı var.

Kamu eczacıları da gelir artışı için 12 Ağustos’ta yayınlanan Sıhhat Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğini bekliyordu.

Artış oldu fakat beklentiyi karşılamadı.

Eczacı Deniz Oylumlu, şimdi tüm branşlara kazanımlar sağlanmasına karşın maddi olarak ve özlük hakları konusunda kamu eczacılarının hak kayıplarını uğradığını söylemiş oldu.

KONU YARGIYA TAŞINDI

Oylumlu, ”Hem eczacılar içinde hem başka sıhhat branşları içinde açıkcası ayrıştırıldığımızı ve ötekileştirildiğimizi düşünüyoruz” diyerek kat sayı farkının düzeltilmesini talep ettiklerini deklare etti.

Türk Eczacıları Birliği de mevzuyu yargıya taşıdı.


Birlik Lideri Arman Üney, eczacıların beş yıllık bir eğitim aldıklarını ve stratejik çalışanlar olduklarını söylemiş oldu.

”DAVA AÇTIK, SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ”

Eczacıların hastanelerde bilhassa epeyce büyük bütçeleri yönettiklerini belirten Üney, ”Burada pratisyen tabip ve diş doktoruna beşten altı buçuğa çıkarılan bir katsayı var. Maalesef eczacılar burada iki buçuktan 3.05’e çıkarılmış durumda ve bu da fazlaca cüzi bir artış var” diyerek yansılarını lisana getirdi.



Üney kelamlarına şunları ekledi:

”Taban ek ödemesinde de tabip ve diş tabibine 2.26 olarak belirlenen katsayı maalesef eczacılara yalnızca 0.5 olarak belirlenmiş.Biz bunun da iki nokta yirmi altı olmasını istiyoruz. Yayınlanan yönetmeliğe dava açtık. Süreci de takip ediyoruz”

”HAKLARIMIZ tekrar GÖZDEN GEÇİRİLSİN”

Kamu eczacıları taleplerini lisana getirmek için Sıhhat Bakanlığı’na bir mektup yazdı.

Mektupta “Uğradığımız haksızlığın yapılacak yeni düzenlemelerle giderilmesini, mali ve özlük haklarımızın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz” denildi.

Eczacı Deniz Oylumlu, ”Eczacısı, hekimi, hemşiresi daima bir arada bir biçimde ayakta kalmaya çalıştık. Güç günler de geçirdik. Bu süreçleri bir arada atlattık. Bir şeyler hak edilecekse herkese adalet ortasında kimsenin hakkını kimsede bırakmadan mümkün olduğu kadar eşit biçimde yaklaşılmasını talep ediyoruz. Umarım 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü tarihine kadar da tekrar düzenlemeler sağlanır ve bize bu ikram üzere olabilir” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst