Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kanser için umut ışığı: Tedavi için hücre yapısı kullanılacak

Leila

Global Mod
Global Mod
İngiliz bilim insanlarının ortaya koyduğu yeni çalışma, kanser hastaları için yeni bir umut ışığı doğurdu.

Londra merkezli Protein Degradasyonu Merkezi’nin ortaya koyduğu çalışmalar, kanser hastalığı için farklı tahlil halleri ortaya koyuyor.

Merkezin ortaya koyduğu çalışmalara bakılırsa, kanser tedavisinde ziyanlı proteinleri belirlemek için bedenin hücresel atık imha fonksiyonu kullanılacak. Guardian’da yer alan habere göre, bazı ilaçların şimdiden umut verici sonuçlar verdiğini söylenirken yakın gelecekte bu tekniği kullanacak yeni merkezlerin açılmasıyla yeni ilaçların sayısının da artması bekleniyor.

Araştırma hakkında konuşan merkezin lideri Profesör Ian Collins, birfazlaca çağdaş kanser ilacının ziyanlı proteinlerin fonksiyonunu bloke ederek çalıştığını söylemiş oldu. Uyguladıkları tekniğin farklı olup ziyanlı proteinleri büsbütün yok ettiğini belirtti.


“HÜCRELERİ KANSER İÇİN YÖNLENDİREBİLİYORUZ”

Collins kelamlarını, “Hücrelerimiz, ziyanlı proteinleri ortadan kaldırmak için çok verimli bir tekniği bulunuyor. Bu, bedenin günlük işinin de bir modülüdür. tıpkı vakitte, hücrelerimizin protein bozma süreçleri sırf belli sayıda proteini tanır.”

“Bilim artık bu sayıya eklemenin bir yolunu buldu. Hücrenin olağanda dokunmayacağı, lakin artık ziyanlı olduğunu ve tümör gelişmenine dahil olduğunu fark ettiğimiz yeni proteinlere işaretler koyuyoruz. Ve hücrelerimize şunu söylüyoruz: Lütfen bu ziyanlı proteini çıkardığınız çöp kutusuna ekler misiniz?” diye sürdürdü.

Bu yaklaşımın erken bir örneği, kan kanseri miyelomunu tedavi etmek için kullanılan ve hastaların hayat kalitesini güzelleştirdiği gösterilen protein parçalayıcı ilaçlar tarafınca sağlanıyor.

Collins, makul ilaçların, kanseri teşvik etme fonksiyonunu yerine getirmeye devam edecek bir molekülü tam olarak belirleyebileceğini söylemiş oldu… “zaten, hücrenin atık imha makineleri tarafınca görünür hale getiriyor. Onu bertaraf edilmesi için işaretliyor ve parçalanıp yok edilmesini sağlıyor” diye ekledi.

“Şu anda, yeni kanser ilaçları geliştirmek için protein yıkımını kullanmaya odaklanılıyor. Lakin, gelecekte bu tekniğin başka hastalık çeşitleriyle uğraş için ilaçlar geliştirmek için kullanılacağını umuyoruz. kuvvetli bir potansiyeli ve vaadi var” diyerek kelamlarını tamamladı.

Okumaya devam et...
 
Üst