Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kanserden babasını kaybeden avukat, 9 hastaya umut ışığı oldu

Leila

Global Mod
Global Mod
SGK ödemediği için ilaç temininde büyük düşünce yaşadığı babasını kanserden kaybeden Avukat Mehmet Özyavuz, kendisini kanser hastalarının bu problemine adadı. 59 dava aldı, 9’unu kazandı.

Avukat Mehmet Özyavuz, akciğer kanseri olan babası Hamit Özyavuz’u geçen yıl kaybetti. Avukat Özyavuz, SGK karşılamadığı için o periyot babasının ilaçlarının temin edilmesi konusunda büyük külfet yaşadı.

Özyavuz, babasının vefatının akabinde başka kanser hastalarının ilaçlarının SGK tarafınca karşılanması için onların davalarını almaya başladı. Şu ana kadar 59 evrak alan Özyavuz, bunlardan 9’unu kazandı.

Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacının SGK’nın ödeme listesine alınması için açtığı davalardan 9’unu kazandığını, başkalarının devam ettiği belirten Avukat Özyavuz, müvekkilleriyle baht ortağı olduklarını tabir etti.

Avukat Özyavuz, şu biçimde konuştu:

“Babam Hamit Özyavuz’a geçen yıl akciğer kanseri teşhisi kondu, öncedena standart tedavi yolu olan kemoterapi uygulandı. sonrasındasında immünoterapi önerildi. bu biçimdece bu ilaçla tanışmış olduk. En sonunda babamı kaybettik. Şu an 59 kanser hastamız var onlara müvekkil diyemiyorum zira birbirimize mukadderat ortağı nazarıyla bakıyoruz. Kanser hastaları için kemoterapi, radyoterapi üzere ne yazık ki tedavinin bir noktadan bir noktaya götürmediğini hatta geriye götürdüğünü kendi babamda gördüm.”

İlaç temini noktasında dert yaşayan kanser hastalarına dava sürecinde tahlil bulmaya çalıştığını belirten Özyavuzk şöyleki devam etti:

“Şu ana kadar birfazlaca yardıma muhtaçlığı olan beşere yetiştik ve el uzattık, onların davalarını takip ettik. Kanser ilaçlarının maliyetleri ortalama 11 bin TL ile 103 bin TL içinde değişmektedir.

bir daha açmış olduğumuz davalar içinde yer alan yumurtalık kanseri olan bir hastamız için mahkemeden ihtiyati önlem talep etmiştik. Anayasa 17’nci hususundaki ‘Yaşam Hakkına’ Anayasa 5’inci hususunda zikredilen ‘Sosyal Devlet İlkesi’, bilhassa değinerek bir talepte bulunduk. Talebimiz kabul edildi.

İlaç Türkiye Eczacılar Birliği vasıtasıyla İngiltere’den getirildi. İlaç kapsül formunda olduğu için de soğuk zincirine gerek duyulmadan hastanın adresine kargolandı. Bu ilacın 6 aylık bedeli 618 bin TL’dir. Şu an 6 ayımız bitmek üzere ek bir 6 ay talebimiz oldu.

Durum bu biçimde olunca yıllık maliyet 1 milyonun üzerine çıkmış oluyor. 59 hastamız için en çarpıcı olan ilaç bedelinde açmış olduğumuz davadan muvaffak olduk.”

Okumaya devam et...
 
Üst