Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kara tahta seyirciyle buluşuyor

Beykozlu

New member
TRT’nin yeni dizisi “Kara Tahta” yarın birinci kısmıyla ekranlara geliyor.

Çekimleri kentin tarihi ve kültürel alanlarının yanı sıra 165 yıllık tarihi Edirne Lisesinde gerçekleştirilen dizi, TRT 1’de yayınlanacak birinci kısmıyla seyirciyle buluşacak.

Senaryosu Erkan Birgoren tarafınca kaleme alınan Seçkin Mıhlar’ın yönettiği Üs Üretim projesi dizide Furkan Andıç (Atlas), Miray Daner (Irmak), Cengiz Bozkurt (Arif) Çiçek Dilligil (Sevgi), Mine Tüfekçioğlu (Ülfet), Onur Durmaz (Cafer), Selen Uçer (Münevver), Kerem Arslanoğlu (Bekir) Taylan Meydan (İskender) Nizam Namidar (Hikmet), Yasemin Yazıcı (Esra) Veda Terzioğlu (İrem), Murat Danacı (Harun), Ömer Faruk Uluocak (Nevzat), Eylül Uğan (Aylin) rol alıyor.

MEZUN OLDUĞU OKULA ÖĞRETMEN OLARAK DÖNÜYOR

Çekimlerine ay başında başlayan Kara Tahta dizisinde Atlas’ın yıllar daha sonra öğrenciyken ayrıldığı lisede matematik öğretmeni olarak vazifeye başlaması daha sonrası yaşananlar anlatılacak. Lise periyodunda aşık olduğu Irmak da yıllar daha sonra Atlas’ın karşısına o lisede meslektaşı olarak çıkacak.

Bu ortada yarın, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Şov Merkezinde dizinin yayına gireceği saatte birinci kısım izlenme programı düzenlenecek.


“EDİRNE’NİN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR”

Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, dizinin çekimlerinin yaklaşık bir aydır devam ettiğini söylemiş oldu.

Edirne’nin kültür, turizm ve sanat alanlarındaki tanıtımının sürdüğünü belirten Soytürk, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bilhassa son devirdeki sinema ve dizi bölümüne yapmış olduğu takviyeler ve TRT’nin yapmış olduğu dayanaklar kıymetli. Kara Tahta dizisi yarın yayında olacak. Kentimizi özleyenlere, kentimize gelmek isteyenlere önemli manada katkı sunacaktır. Şimdiden güzel uğurlu olsun.” dedi.


Soytürk, kentin biroldukca yerinde çekimlerin sürdüğünü söylemiş oldu.

Dizinin, doğal bir plato olan Edirne’nin tanıtımına katkı sunacağını söz eden Soytürk, “Karaağaç, Mecidiye ve Ekmekçizade Ahmet Paşa köprülerimiz, tarihi tren garı, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı, Deveci Han, Kaleiçi’ndeki tarihi tescilli yapılarımız, konaklarımız kullanılarak kentimizin, kültür turizminin başşehri olan Edirne’mizin tanıtımına önemli katkı sunuluyor. Tarihi Edirne Lisesi’nde de dizinin birfazlaca kısmı çekilmeye devam ediliyor.” diye konuştu.
 
Üst