Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kiev Güzel Mi?

Adanali

Member
Ukrayna’nın başkenti Kiev’i karışlamaya hazır mısınız? Kiev, ülkenin en büyük kenti olma özelliğine sahip. Kiev’e adım attığınız andan itibaren yeşil doku, mimari ve meşhur Bağımsızlık Meydanı ile kendinizi şehri keşfetmeye hazır hissedebilirsiniz. Kiev’in en seveceğiniz yönü güveliğidir. Şehir ciddi anlamda turiste kucak açıyor, turistlerin keyifli bir gezi geçirmesine zemin hazırlıyor. Şehirde suç oranının çok az olduğunu bu noktada söylemek isteriz. Kiev’i kocaman bir parkın içerisindeki şehir şeklinde tanımlayabilirsiniz. Bu güzel şehri keşfetmeye, her sokağında ayrı bir macera yaşamaya başlamadan önce rehberimize mutlaka göz gezdirin.

Kiev’e Nasıl Gidilir?

Kiev’e gitmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kiev uçak bileti alırken İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana gibi birçok noktadan Kiev’e uçabileceğinizi biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz. Kiev Ukrayna uçak bileti almanız için pasaport – vize engeliniz bile yok. Ukrayna Türk vatandaşlarına pasaportsuz giriş sağladığı için yıl boyunca çok fazla Türk’e ev sahipliği yapıyor. Tepkihaber.com ile istediğiniz tarihlerde ucu uçak bileti alabilir, keyifli bir Kiev gezisinin ilk adımını atabilirsiniz.

Kiev Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

Kiev Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 30-40 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Taksi, otobüs, servis ve araç kiralama seçenekleriyle şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Şehir merkezine giderken şehri genel anlamda turlamış olacağınızdan bu yolculuğu seveceğinizden eminiz. Kiev’i keşfederken gördüğünüz şahane manzaraları ölümsüzleştirmeyi unutmayın.

Kiev Gezilecek Yerler

Kiev’de neresi gezilir, nerelere gidilir diye düşünmeyin. Bir şehri gezmenin en güzel yolu sokak sokak yürümektir. Yürümekten korkmayın, yoruluruz diye endişe etmeyin. Bolca yürüyün, bu güzel şehri keşfedin. İşte Kiev’de görmenizi önerdiğimiz yerler;

Bağımsızlık Meydanı: Kiev’in tam merkezinde yer alan Bağımsızlık Meydanı Özgürlük Meydanı olarak da biliniyor. Meydan şehrin buluşma noktası diyebiliriz. İnsan trafiğinin yoğun olduğu bu meydan etrafındaki yapılarla daha ihtişamlı görünebiliyor. Meydanda soluklanırken mutlaka bir fotoğraf çektirin. Havalı görüneceğinize eminiz!

Aziz Sofya Katedrali: UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan katedral, şehrin simgelerinden biri diyebiliriz. Yeşil mimarisiyle bir masal yapısını andıran Aziz Sofya Katedrali, önünde fotoğraf çektirip keşfetmeye değer bir yapı. Görmeden gelmeyin.

Mariyinsky Sarayı: Cumhurbaşkanının Kiev’deki resmi evi olan bu saray, neo-klasik mimari özelliği taşıyan Ukrayna meclisinin hemen yanında Barok mimarisiyle dikkat çekiyor. Mimariye ilgi duyuyorsanız mutlaka görmenizi öneririz.

Kiev Yeme & İçme

Ukrayna’da yapılacak yurtdışı gezi planınızda yeme – içme için ayrıca bir plan yapmanızı öneririz. Ukrayna, Kiev, turistlerine damak yolculuğu yaşatmayı amaç edinmiş olabilir. Şehrin farklı köşelerinde denk geleceğiniz lezzet duraklarında unutulmayacak tatlar deneyebilirsiniz. Aman kilo kontrolünü elden bırakmayın!

Kiev Gece Hayatı

Kiev gece yaşamından beklentileriniz nedir bilmiyoruz ama Kiev’de oldukça eğlenceli geceler geçireceğinize neredeyse eminiz! Kiev, renkli yaşamıyla, yerel halkın coşkusuyla turistlere unutulmaz anlar yaşatıyor.
 
Üst